DogađanjaKolumne

LIČKE PRIČE Nikolina Mesić: “Budite ustrajni u onome što želite jer će se trud svakako isplatiti!”

Današnja priča nas vodi u borilački sport koji je nastao transformacijom starih korejskih vještina samoobrane- teakwondo. Ako znamo da to u prijevodu znači sljedeće, «Tae» udarac nogom , «kwon» znači šaka, a «do» umijeće kojim se to čini, tada nam zasigurno neće biti neobično da je jedna mlada djevojka, Ličanka, postigla veliki uspjeh u ovom sportu.  Moramo se malo našaliti na račun snage Ličana, a posebno Ličanki, ali ova današnja priča sve je samo ne šala. Ovo je priča o upornosti, trudu i Nikolini Mesić!


Rođena sam 6. veljače 2005. u Zagrebu, gdje i živim, ali s djedom vrlo često odlazim u Liku, točnije Stajnicu odakle potječu moji korijeni.

Nikolina je od vrtićkih dana član taekwondo kluba.

Član sam taekwodo klub „Jastreb“.

Taekwondo klub “Jastreb” na području zapadnog dijela grada djeluje već 25 godina, promičući taekwondo kao umjetnost i šport. Pod stručnim je vodstvom trenerice Tamare Pradegan, nositeljice crnog pojasa WTF-a 7. DAN i 10 trenera educiranih na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Unutar kluba djeluju grupe od vrtićkog do seniorskog uzrasta, te rekreativni i zdravstveni programi za odrasle. TKD klub Jastreb sa 400-tinjak članova, jedan je od najbrojnijih taekwondo klubova u Hrvatskoj, a svojom kvalitetom trenutno vodeći u državi, sa ekipno osvojenim državnim prvenstvima u selekcijama seniora i mlađih kadeta. TKD klub Jastreb višegodišnji je organizator ‘”JASTREB OPEN-a” – najvećeg međunarodnog taekwondo natjecanja za djecu u Hrvatskoj i brojnih humanitarnih akcija kroz koje potpomaže one kojima je pomoć najpotrebnija.

Taekwondo je sport koji se ne ograničava samo na umijeće borbe, to je ujedno i duhovna disciplina, ali i izvrsna rekreacija. Danas je također moderni olimpijski borilački sport sa strogo određenim pravilima natjecanja. Glavninu taekwondo tehnike čine različite vrste udaraca i blokada koje se izvode rukama i nogama, a osobito su razvijene tehnike udaraca nogom u skoku po kojima je ovaj sport postao jedinstven u svijetu borilačkih vještina.

Kako je i kada naša sugovornica uplovila u ovaj sport, kaže:

Djed Zlatko je često dolazio po mene u vrtić. Jedan dan mi je tom prilikom donio letak od TKD Jastreb i sve mi objasnio vezano za taj sport. Meni se to sviđalo te smo odmah sljedeći dan otišli do prije spomenutog kluba. I to je bilo to! Sa pet i pol godina postala sam njegova članica.

Nikolina je taj sport zavoljela, rado odlazila na treninge.

Redovito sam dolazila na treninge te osvajala prva mjesta i medalje na raznim natjecanjima. Brzo sam napredovala pa su me ubrzo prebacili u stariju grupu gdje sam se ubrzo “probila” na raznim jakim turnirima i natjecanjima u Hrvatsku kadetsku reprezentaciju, u kojoj sam već drugu godinu.

I onda je došla lijepa vijest!

https://www.facebook.com/taekwondo.jastreb/posts/10156811157542009/

To je za nju bila velika prilika, koju je  itekako dobro iskoristila za postizanje svog prvog velikog uspjeha!

Ove godine sam postigla svoj najveći uspjeh sudjelovanjem na Europskom kadetskom prvenstvu u Barceloni, gdje sam osvojila brončanu medalju.  Trud i treninzi su se isplatili! Trenirala sam cijelo ljeto i po dva puta na dan.

Jastrebica NIKOLINA MESIĆ, u ranim jutarnjim satima otputovala je u sastavu reprezentacije Hrvatske na kadetsko EP u Španjolsku…Sretno!!!

Gepostet von TKD-Jastreb am Samstag, 28. September 2019

Sigurni smo da je ovo tek uvodna priča o ovoj mladoj Ličanki i da će svojim sportskim uspjesima krasiti mnoge članke.

Za kraj poručuje mladima:

Budite ustrajni u onome što želite jer će se trud svakako isplatiti!

 

 

Foto: Privatna zbirka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close