Lička policija: Troje građana BiH u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja ljudi

Policijski službenici Policijske postaje Gospić u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje državljana Bosne i Hercegovine (24-godišnjak, 28-godišnjak i 24-godišnjakinja) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policijski službenici Ravnateljstva policije su u subotu u teretnom vozilu s poluprikolicom slovenske nacionalne oznake kojim je upravljao 24-godišnjak pronašli veliki broj stranih državljana bez osobnih dokumenata, a prema njihovim izjavama radi se o državljanima Bangladeša i državljanima Pakistana, a koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Nadalje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su se ispred teretnog automobila u osobnom automobilu nacionalne oznake Bosne i Hercegovine kretali kao prethodnica s ciljem uočavanja policijskih ophodnji 27-godišnjak i 24-godišnja suvozačica.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima te su smješteni u prihvatne centre.

Rezultat je ovo snažne suradnje hrvatske granične, kriminalističke i temeljne policije u sprječavanju ilegalnih migracija i dokaz da ostajemo ustrajni u zaštiti državne i EU granice, priopćila je PU ličko-senjska,

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close