DogađanjaVijesti

Ličanin pokreće prvi srpski neovisni medij u Hrvatskoj: “Želja nam je pridonijeti afirmaciji ćirilice”

“Srpska TV Zagreb” naziv je novog medijskog projekta koji bi trebao zaživjeti do prosinca ove godine, piše Slobodna Dalmacija.


Na čelu mu je Ilija Ćalina, specijalist za digitalni marketing i on-line medije, koji se nakon 26 godina vratio u Hrvatsku. Ovaj rođeni Ličanin prethodno je živio i educirao se u Londonu, a oko sebe je okupio mladu ekipu.

“Želimo biti prvi srpski neovisni medij u Lijepoj našoj sa sjedištem u Zagrebu. Startat ćemo kao kanal na YouTubeu, a plan na je za dvije godine postati neovisni manjinski kanal na kablovskoj televiziji u Zagrebu i regiji“, rekao je Ćalina u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Već imaju do kraja pripremljene dvije emisije s kojima će startati u prosincu. Jedna se zove ‘50 Stars‘ i bavit će se temama članstva u Europskoj uniji i NATO-u, a sve kako bi sunarodnjacima bez obzira na granice približili ove asocijacije s naglaskom na njihov značaj za srpski narod i cijeli Balkan. Druga emisija, ‘Agape‘, biti nešto ležernijeg karaktera i obrađivat će teme ljubavi, identiteta, LGBTQ+ zajednice …

Mi ćemo biti oporbeni spram trenutačnog režima kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj, a u Hrvatskoj želja nam je pridonijeti afirmaciji ćirilice. Namjera nam nije nikoga provocirati i ostati do kraja neovisni. Hrvatska je naša domovina i u njoj volimo živjeti. Financirat ćemo se isključivo iz projekata”, ističe pokretač “Srpske TV Zagreb”.


 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close