Vijesti

LIČAN postaje PREMIJER REPUBLIKE HRVATSKE!

Iako naš portal ne piše o politici, ovaj put napraviti ćemo izuzetak s velikim razlogom.

Prije nekoliko trenutaka potvrđeno je da je novi kandidat za premijera Republike Hrvatske porijeklom iz Ličko-senjske županije!

Tihomir Orešković rođen je 1966. godine i dosad je obavljao nekoliko izuzetno visokih menadžerskih funkcija. Od najistaknutijih je ona u tvrtci Pliva, a posljednja mu je u tvrtci Teve Europa . Dosad nije imao političku karijeru, a za aktiviranje u izvršnoj vlasti Republike Hrvatske kontaktiran je prije nekoliko mjeseci.

__________________________________________

21:49

Pošto je u srijedu dobio mandat za sastav nove vlade “Tihomir Orešković vratit će se iz inozemstva u Hrvatsku”, piše slovenska agencija STA uz napomenu da je riječ o “nestranačkom čovjeku bez političkog iskustva”.

U kratkom životopisu tog poslovnog čovjeka STA napominje da je studirao i radio u Kanadi, a također i u Tevi koja je 2008. postala vlasnica Plive te je Orešković stigao u Hrvatsku. Dodaje da je novi mandatar otac četvero djece, da ne vlada dobro hrvatskim jezikom i da se na LinkedInu predstavlja kao Tim Oreskovic. – prenosi jutarnji.hr

20:59

Prve informacije govore da je budući premijer Tihomir Orešković s područja Gacke doline, točnije iz mjesta Čovići pokraj Otočca. Iako mu je otac iz zaseoka Šišovo selo kod Čovića, nema potvrde da se Orešković često pojavljuje u Gackoj. Nakon rođenja u Zagrebu nije dugo živio u Hrvatskoj i vrlo brzo se odselio u Kanadu. Dakle, otac budućeg premijera je iz Gacke doline, a majka iz Zagreba.

19.05

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

PLIVI se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. godine imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika). – piše RTL.hr

 


Foto: Pixsell, Slavko Midzor

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close