Događanja

Leonardo DiCaprio nije jedini zakinut za Oscara

Leonardo DiCaprio prvi je na listi holivudskih glumaca za kojeg se smatra da je već ranije trebao postati dobitnik Oscara. No čini se da je 2016. njegova godina.


Na nedavno održanim Zlatnim globusima već je proglašen najboljim glumcem za ulogu u filmu ‘ The Revenant’, a nominiran je i u kategoriji najboljeg glumca za Oscara. To mu je peta nominacija za najprestižniju filmsku nagradu, a ranije ih je osvojio za uloge u filmovima ‘What’s Eating Gilbert Grape’, ‘The Aviator ‘, Blood Diamond’ i ‘The Wolf of Wall Street’.

U istoj poziciji kao i DiCaprio su i brojni drugi legendarni glumci.

 1. Brad Pitt

Brad je tijekom svoje karijere tri puta bio nominiran za Oscara i to za uloge u filmovima ‘Twelve Monkeys’, ‘The Curious Case of Benjamin Button’ i ‘Moneyball’. Zlatni kipić još nema mjesto na polici u njegovom domu.

2. Tom Cruise

Kao i njegov kolega Brad, i Cruise se tri puta ponadao da će postati dobitnik zlatnog kipića. No to mu nije uspjelo. Bio je nominiran za uloge u filmovima ‘Magnolia’, ‘Jerry Maguire ‘ i ‘Born on the Fourth of July’.

3. Johnny Depp

Ni Deppova glumačka ostvarenja nikada nisu priznata od strane Akademije. Za zlatni kipić bio je nominiran za uloge u filmovima ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’, ‘Finding Neverland ‘ i ‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’.

4. Sigourney Weaver

Najpoznatija je po ulozi Ellen Ripley u nastavcima filma ‘Alien’. Za Oscara je nominirana tri puta, no nagradu nikad nije ponijela sa sobom.

5. Samuel L. Jackson

Jackson je glumio neke od najzahtjevnijih uloga, no priznanje za njegov rad nikad mu nije odano Oscarom, a bio je nominiran samo u kategoriji sporednog glumca 1995. godine za ulogu u filmu ‘Pulp Fiction’.

6. Harrison Ford

Unatoč uglednoj glumačkoj reputaciji i brojnim filmskim uspjesima, među glumačkim nagradama Harrisona Forda, nije se našlo mjesto za Oscara. Osim toga, za najprestižniju filmsku nagradu bio je nominiran samo jedom, i to za ulogu u filmu ‘Witness’.

7. Edward Norton

Mnogi smatraju da je i Edward Norton zakinut za Oscara. I iza njega su tri nominacije, a zadnja je ona za ulogu u filmu ‘Birdman’ od prošle godine.

8. Michelle Pfeiffer

Za prestižnu filmsku nagradu Michelle je bila nominirana tri puta u razdoblju od 1989. do 1993. godine. Unatoč vrhunskim izvedbama u filmovima ‘Dangerous Liaisons ‘, ‘The Fabulous Baker Boys’ i ‘Love Field’ Oscar joj nikada nije pripao.

9. Ralph Fiennes

Dva puta je došao po nagradu i dva puta je s dodjele otišao praznih ruku. Odlične uloge u filmovima ‘Schindler’s List’ i ‘The English Patient ‘ nisu bile dovoljne za nagradu Akademije.

10. Joaquin Phoenix

Iako je za zadnju nominaciju, onu za ulogu u filmu ‘Master’ iz 2013. godine dobio samo pohvale, Oscara nije osvojio. Pozitivne kritike dobila je i njegova uloga u filmu ‘Walk the Line ‘, a u kategoriji najboljeg sporednog glumca bio je nominiran za ulogu u filmu ‘Gladiator’.

Više čitajte na jutarnji


Foto: jutarnji  / newyorker.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close