Događanja

Lazarov se pribojava Duvnjaka: “On vidi sve, u formi je i kad nije u formi”

Godine i godine je proveo u Zagrebu i sam će često reći da je to njegov drugi dom. Danas je u Barceloni, a Makedonija luduje za njim, on je tamo pojam, najbolji sportaš male zemlje. Kiro Lazarov, skromni momak iz Svetog Nikole, svjetski i europski rekorder po broju golova na velikim natjecanjima.

92 je rekord iz Hrvatske, razmišljate li o tome?

“Ne baš, izlaze mi protivnici na deset metara. Nadam se samo da će moji suigrači to iskoristiti.

Protiv BiH je statistika bila 3-10, ali kažu Makedonci “Kirče ne igra dvaput loše”?

“Malo sam analizirao to i nisam zabrinut. BiH je dobra momčad, bila je to naša velika pobjeda. Nisu naivni defenzivno u to ćete se i vi uvjeriti. Malo škripe u napadu. Iskustvo je presudilo, mislim da je to njihov jedini problem sada.”

Danas je finale skupine protiv Hrvatske ?

“Napravili smo puno, a još nismo ništa. Zadovoljni smo, a još se nismo veselili kako treba. Isto kao i vi, i mi imamo visoke ambicije, želimo po svaku cijenu ostvariti put u Rio. Ništa nam ne znači ni imati 5 od 5 u skupini ako izgubimo osminu finala. Na zemlji smo, nacija je u transu, a po meni SP tek sad počinje.”

Nikad niste djelovali bolje?

“Iran je pokazao da nije baš tako. Za Tunis smo se dugo pripremali i ispalo je gotovo savršeno. Moram reći da mi nismo selekcija iz ranga Hrvatske, Francuske, Danske ili Španjolske, koje utakmice u ovoj fazi dobivaju s pola gasa.”

Duvnjak je imao problema s Bannourom protiv Tunisa, a sada dolazi Lazarov?

“Nisam vidio to, ali znam da Duvnjak zna biti pravi kad treba.”

Što očekujete od Hrvatske?

“Poznajem Golužu kao trenera, znam kako igra Hrvatska, mislim da tu noviteta, nekih većih, neće biti. Svi znamo da 70 posto golova postižete akcijama krila i iz polukontre, u kojoj Duvnjak vuče. On ne vidi, a vidi sve, on je u formi i kad nije u formi… Osim toga, tu je visoka obrana i ono što ću reći da bismo trebali biti savršeni u napadu da bismo sve to neutralizirali i imali bilo kakvu šansu.”

Kao protiv Tunisa?

“Dobro, Tunis je nešto drugo, malo su više divlji u obrani, lakše je doći do prilike.”

Kakav rasplet predviđate?

Najmanje smo treći, treba nam bod za drugo mjesto, ako dobijemo Hrvatsku, možemo biti prvi. Što bi bilo najbolje, ne znam jer nema protivnika koji ti daje garanciju za bilo što. Znam samo da bi bilo najvažnije ostati zdrav i u komadu uoči te osmine finala.”

 

Foto: sportske.jutarnji.hr
Tekst: sportske.jutarnji.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close