Događanja

Kulturni mislilac i autor “Empatije” Roman Krznarić stiže u Zagreb

U Zagrebu prvi put gostuje Roman Krznaric, jedan od najzanimljivijih britanskih kulturalnih mislilaca, autor bestselera poput ‘Kabinet čuda’. Krznaric će nastupiti u Makronovi (Ilica 11/I) u srijedu, 20. svibnja, u 19 sati, a ulaz na njegovo predavanje naplaćuje se 50 kuna.


Roman Krznaric je kulturalni mislilac, praktični filozof i autor više djela prevedenih na brojne jezike, od kojih su najpoznatije knjige ‘Kabinet čuda’ i ‘Empatija’, prevedene i na hrvatski (Planetopija, 2014). Na Sveučilištu Cambridge i Gradskom sveučilištu u Londonu poučavao je sociologiju i politiku te je sudjelovao u zaštiti ljudskih prava radeći s izbjeglicama i domorocima u Srednjoj Americi.

Radi kao savjetnik za organizacije kao što su Oxfam, Friends of the Earth te Ujedinjeni narodi, baveći se primjenom empatije i razgovora s ciljem uspostavljanja društvene promjene. Zaokupljaju ga teme poput empatije, povijesti ljubavi, budućnosti rada i umijeća življenja. S Alainom de Bottonom suosnivač je i predavač na The School of Life u Londonu. Osnivač je prvog svjetskog muzeja empatije Empathy Museum i digitalne knjižnice – Empathy Library. The Observer ga je proglasio jednim od vodećih britanskih popularnih filozofa.

Ovaj originalni filozof hrvatskog porijekla u sklopu ciklusa ‘Planetopija srijedom u Makronovi’ predstavit će ideju empatije kojoj je posvetio svoju karijeru. Osim što je napisao knjigu ‘Empatija’, osnivač je prvog svjetskog muzeja i knjižnice posvećene isključivo empatiji. Krznaric, naime, tvrdi da empatija može pokrenuti revoluciju. Ne jednu od onih staromodnih revolucija koje donose nove zakone, ustanove ili vlade, nego jednu mnogo radikalniju – revoluciju ljudskih odnosa.

Iz Planetopije poručuju da se zbog ograničenog broja mjesta treba osigurati svoje ulaznice na vrijeme! Ulaznica stoji 50 kn, a ujedno je i vaučer u vrijednosti od 20 kn pri kupnji knjiga. Sve informacije o predavanju i ulaznicama potražite u knjižari Planetopija, Ilica 72, Zagreb, tel. 01/4846 19701/4846 197.


Tekst: tportal

Foto: romankrznaric.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close