Vijesti

Kako krenuti dalje nakon prekida veze?

Prekid je vjerojatno najteža faza odnosa između dvoje ljudi, posebice za osobu koja je bila uvjerena da će veza opstati i potrajati.


Ipak, život se mora nastaviti, pa vam u skladu s tim donosimo savjete koji će vam pomoći pri oporavku.

Suočite se s onim što je bilo

Svaka veza ima uspomene koje je izrazito teško zaboraviti. Nakon prekida, često izbjegavamo prisjećati se takvih događaja. No, trebali biste se suočiti s onim što je bilo tako da bezbrižno možete krenuti dalje.

Možda će vas boljeti kao ništa nikad prije toga, ali kad bol nestane, barem ćete znati da ste zauvijek gotovi s tom epizodom.

Uzmite predah

Prekidi su izrazito stresni i vrlo je očigledno da u fazi prekida nećete moći dati sve od sebe na poslu, u obitelji ili na bilo kojem drugom području vašeg života.

Stoga je preporučljivo uzeti predah i otputovati nekamo na odmor kako biste se maknuli od cijele situacije, osvježili mozak i postali spremni da pri povratku u svoj normalni život krenete ispočetka.

Riješite se sjećanja

Jednom kada ste se suočili sa svime što boli i isplakali svoje srce, vrijeme je da ga zauvijek izbrišete. Riješite se svega što vas podsjeća na njega. Bacite darove, spalite fotografije, izbrišite njegov broj, blokirajte ga na društvenim mrežama, itd.

Na kraju tog ciklusa čišćenja, trebali biste se osjećati kao da nikada niste poznavali osobu toga imena.

Dopustite da vam se ponovno dogodi ljubav

Samo zato što vam je ‘’neki frajer’’ slomio srce, to ne znači da je kraj svijeta. Ako vas nije znao dovoljno cijeniti, to znači da vas ne zaslužuje.

Možda vam je teško vjerovati u to, ali negdje postoji osoba koja će vas tretirati poput princeze, pa ne gubite nadu da će vam se putovi jednog dana sresti.

 

Izvor: vecernji.hr | Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close