PosaoNovac

Kreće rekonstrukcija Gojtanovog doma na Visočici

Ministar gospodarstva i održivog  razvoja Damir Habijan jučer je u prostoru Volonterskog centra Javne ustanove Nacionalni park Risnjak održao konferenciju za medije, a s ciljem informiranja javnosti o osiguranim financijskim sredstvima za uređenje planinarskih domova, među kojima je i Gojtanov dom na Visočici.


Kako je priopćeno iz Javne ustanove, PP Velebit još u rujnu 2021. godine prijavljuje se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za financiranje projektne dokumentacije za inicijativu rekonstrukcije planinarskog doma na Visočici. Od tada, u narednom periodu Ustanova aktivno radi na izradi projektne dokumentacije te ishodovanju svih potrebnih dozvola. Cijela procedura traje više od godinu dana te na kraju uspijeva ishodovati građevinsku dozvolu i dobiti sve potrebne suglasnosti te na taj način pripremiti svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju planinarskog doma. U narednom periodu Ustanova upućuje zahtjeve prema MINGOR-u i FZOEU da bi se osigurala sredstva za provedbu ovog projekta.

Ideja je prepoznata od strane Ministarstva te je prije mjesec dana FZOEU prihvatio ideju i pokreće procedura za osiguranje sredstava za financiranje u iznosu od 1.500.818,96 eura za izgradnju planinarskog doma što čini 80% ukupnih troškova izgradnje, a 20% financirat će se iz zajedničkih sredstava Parkova Hrvatske.

“Zadovoljstvo i rezultat naše Ustanove u proteklom periodu je neizmjerno jer ovakav planinarski objekt bit će od značajne vrijednosti za sveukupnu planinarsku populaciju koja posjećuje najveće zaštićeno područje, a isti ostavljamo budućim generacijama planinara Velebita, Hrvatske i svih zaljubljenika u prirodu”, priopćeno je iz Parka prirode Velebit.

 

Foto: Park prirode Velebit/Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close