Vijesti

Krav Maga program za samoobranu žena na zagrebačkom Velesajmu

Svjedoci smo konstantnog porasta nasilja u društvu, nasilje susrećemo u raznim psihičkim i fizičkim oblicima, a nerijetko je meta baš „nježniji spol“. Povodom nadolazećeg „Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama“ i ove godine se održava besplatni trening seminar za žene u organizaciji Krav Maga Hrvatske, s ciljem podizanja svijesti o prevenciji nasilja i upoznavanja s tehnikama i taktikama samoobrane.


Krav Maga samoobrana – učinkovit odgovor protiv nasilja!

Što je Krav Maga?
Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. To je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja.

mg-6540
„Želimo polaznike pripremiti na sve vrste psihičkog i fizičkog nasilja, naučiti ih suočavati se sa stresom i preventivno rješavati konfliktne situacije. Cilj je prije svega prevencija , ali i rješavanje napada  na što učinkovitiji način ukoliko se dogodi. Osim tehnika samoobrane polaznici na treningu prolaze kroz simulacije stresa i mogućih napada na ulici. Različiti programi i načini rada prilagođeni su odgovarajućoj dobi i spolu, time je pružena prilika da se nauči obraniti i dijete od 5 godina pa sve do odraslih polaznika, svatko prema svojim mogućnostima.“ – otkrila nam je instruktorica Irena.

mg-6562

Irena Hranjec instruktorica je organizacije Krav Maga Hrvatska i vodi Safe & Fit program za žene, treninge za djecu i teenagere, te mješovite (muško-ženske) odrasle grupe, a žene mogu već ovaj vikend pogledati o čemu je riječ.

„Krav Maga Hrvatska aktivno se bori protiv nasilja na svim razinama, a nerijetko je meta baš ‘nježniji spol’.
25. studenog obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, statistike govore da je svaka treća žena u Hrvatskoj žrtva nasilja, a kroz trening seminar koji će se održati 22. studenog želi se podići medijska svijest o gorućem problemu i svim ženama omogućiti besplatan pristup seminaru i upoznavanje osnova
ponašanja u neugodnim situacijama, kojim tehnikama žene mogu utjecati na prevenciju i smirivanje sukoba, te brze i jednostavne tehnike kojima mogu odgovoriti na fizičke napade.„

mg-6587

Seminaru će se priključiti i predstavnice udruge B.a.B.e, jedne od najutjecajnijih udruga koja se bavi pružanjem zaštite, pomoći i podrške ženama žrtvama nasilja, upoznat će sudionice sa aktualnim stanjem na području problematike nasilja nad ženama, najvećim problemima s kojima se žrtve suočavaju te izazovima s kojima se susreću kao organizacija.

Pozivamo sve žene da se pridruže 22. studenoga 2015., od 13:00-16:00h na Zagrebačkom Velesajmu, paviljon 18.
Sve što trebate ponijeti je lagana odjeća za trening, tenisice za parket, voda i odlučnost da podržite borbu protiv nasilja!

Također svi koji dolazite na seminar ili koji niste u mogućnosti doći, podržite događaj medijskim širenjem svijesti s oznakom #protivnasilja te se uključite u aktivnu borbu za sigurnost žena.
Za više detalja o seminaru i programima samoobrane posjetite www.krav-maga.hr


Foto: argentinakravmaga.com / krav-maga.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close