Turizam

Konji kao novi potencijal Plitvičkih dolina sve zanimljiviji gostima

Iz Turističke zajednice općine Rakovice ozbiljno se pripremaju za sljedeću sezonu, a u novim sadržajima destinacije “Plitvičke doline” mnogo im pomaže i lokalno stanovništvo s brojnim idejama i konkretnim zanimljivostima za turiste.

Kroz nekoliko godina u Plitvičkim dolinama je stvoren trend konja i konjičkih klubova. Konji kao mirne i terapeutske životinje koje smiruju ljude, idealno su se uklopili u tri rute koje su ove godine iz Turističke zajednice pipremili kao glavni fokus sezone 2017. Općina Rakovica sa svojih 26 naselja prigodan je teren i prostor za konjičke klubove koji mogu zabaviti i one najzahtjevnije avanturiste.

rakovica-htz-1

Turistička klijentela koja voli konje i rute terenskog jahanja, u svijetu je poznata kao ona jače kupovne moći i više klase gostiju. Turistička zajednica općine Rakovica sa razvojem Rute špilje, Rute vode i Rute šume, cijelim svojim područjem daje na raspolaganje turističkim aktivnostima zaokruženim u tri ciljane cjeline. Konji će u obilasku ruti, kao i konjički klubovi, imati veliku važnost.

Na području destinacije Plitvičke doline postoji čak četiri konjička kluba; Equus igni konjički klub, Ranch Terra, Konjički centar Rastoke i Konjički klub Rakovica. Turistička zajednica općine Rakovica ih navodi u kategoriji aktivnog odmora na webu, uz nekoliko crtica.

Stazama Winnetoua


Jašući kroz šume, livade, žitna polja, planinske staze i doline rijeka doživjet ćete zadivljujuću raznolikost Velebita i okolnih predjela na kojima je sniman legendarni film Winnetou. – ističu iz Equus igni kluba iz Jelovog Klanca.

Napominjući ljepote rijeka Gacke i Like, Krbavsko polje, Velebit, iz kluba ističu da je moguće terenski jahati, organizirati izlete destinacijom, od onih jednodnevnih do višednevnih.

Aktivni na Instagramu

Na društvenim mrežama ističe se Ranch Terra, putem Instagram profila predstavljaju rute obilascima na konjima i destinaciju vrlo često prikazuju onako kako ju turisti rijetko imaju priliku vidjeti. Ovakve objave dobra su pozivnica za sve one zainteresirane za ovaj vid avanturističkog turizma.

U Broćancu – tečajevi

Na staroj cesti prema Splitu, između Rastoka i NP Plitvička jezera, nalazi se i klub koji se bavi i sportskim jahanjem. Konjički centar Rastoke vodi učitelj s međunarodnom licencom, a turisti mogu proći kroz početni i napredni tečaj.

Osim konja, i brojne druge životinje

Četvrti klub osim konja nudi i brojne druge životinje, tako osim konja turisti se mogu upoznati i s ponijima, magarcima, svinjama i drugim domaćim životinjama. Sve to nalazi se u Grabovcu Drežničkom, u Konjičkom klubu Rakovica.

Detaljnije informacije o konjičkom turizmu sjeverno od Plitvičkih jezera, pronađite na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica ovdje. 

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: TZ Općine Rakovica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close