Vijesti

KOMENTARI ČITATELJA Što Ličani misle o dolasku američke vojske u Liku?

Prošli tjedan na našem portalu objavili smo vijest o mogućem razmještanju američke vojske na područje Slunja i Udbine.


Podsjetimo, projekt je to MORH – a, EUCOM – a i Nacionalne garde Minnesote u koji će biti uložena značajna financijska sredstva. Osim obnove poligona u Slunju i aerodroma u Udbini, najvažniji dio projekta je izgradnja posebnih obučnih sadržaja kakvi sad ne postoje.

Vijest o mogućem dolasku američke vojske u Liku izazvala je na Facebooku burne reakcije naših čitatelja koje donosimo u nastavku.

Naše čitatelje najviše brine moguće zagađenje i uništenje jednog od najvećeg blaga Like – prekrasne ličke prirode:

Nikako, treba to osuditi uništili su sve pa bi i našu Liku nikako dozvoliti”, Biti će uništene ljepote Like i zatrovan zrak…”, “Očaj, iza sebe će ostaviti spaljenu zemlju i otrovane vodene tokove”,“Koriste streljivo s osiromašenim uranom”, neki su od komentara.

S druge strane, jedan dio čitatelja podržava ovaj projekt jer bi dolazak američke vojske potaknuti gospodarski napredak siromašne i napuštene Like, a od ulaganja u ovaj projekt lički gradovi i općine mogli bi imati velike koristiti.

“Pa neće u Lici isprobavat atomsko oružje. Ne da neće zagađivati prirodu nego će još i ulagati u njezino očuvanje. Lika im je savršena za šumski poligon… Plus, bolje nego da stoji neiskorištena pa da je i mi usput sami zagađujemo”, piše u jednom komentaru.

Vijest o dolasku američke vojske pojavila se u medijima ubrzo nakon objave o vraćanju vojnog roka. Neki čitatelji zabrinuti su da će dolazak američke vojske pojačavati nesigurnost u našim krajevima i da bi nas “veliki” mogli uvući u ratove koji nisu naši.

Svi vi koji ste ovo lajkali, zar ne mislite da bi sutra Lika i Hrvatska mogle biti poligon za ratne igre istoka i zapada, nesto kao Sirija, mislite da je to nemoguce, i oni su to mislili i vidjeli o čemu se tu radi zato ih je toliko vojno sposobnih i izbjeglo…”, kaže jedan čitatelj.

Vijest o dolasku američke vojske u Liku može se gledati kroz nekoliko aspekata, i pozitivnih i negativnih, a Ličanima ne preostaje ništa drugo nego samo čekati što će iz ovoga proizaći, jer kako kaže jedan komentar – nas ionako nitko nikada ništa ne pita…

 

Foto: wikimedia commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close