DogađanjaVijesti

Komemoraciju za Josipa Jovića pratite putem izravnog prijenosa HRT-a

30. OBLJETNICA

Povodom obilježavanja 30. obljetnice pogibije prvog hrvatskog policajca bojnika Josipa Jovića, MUP RH izvijestio je javnost kako će se komemoracija održati sutra, 31. ožujka kod spomen obilježja u Plitvičkim jezerima.


Kako zbog važećih epidemioloških mjera neće biti većih okupljanja osoba koje svojim prisustvom žele odati počast Josipu Joviću, komemoracija će se moći pratiti putem izravnog prijenosa HRT-a.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

To hladno jutro prije 30 godina, braneći svoju Domovinu od agresora, Josip Jović žrtvovao je i dao ono najvrjednije što je imao – SVOJ MLADI ŽIVOT!

31. ožujka 1991. godine herojsko srce tada 22-godišnjeg Josipa Jovića prestalo je kucati. Iako osjećamo neopisivu tugu i neizrecivu bol zbog herojskog stradavanja našeg Josipa i svih kolega koji su položili svoje živote na oltar Domovine, istovremeno osjećamo i ponos zbog njihove hrabrosti i ljubavi prema Domovini, jer su doprinijeli ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda za vlastitom državom.

U novijoj povijesti nije poznato da je igdje u svijetu policija odigrala tako značajnu ulogu u stvaranju i obrani svoje države kao što je to učinila hrvatska policija, koja je bila nositelj obrambenih aktivnosti prve godine Domovinskog rata.

Vjerujemo da se mnogi suborci, branitelji i građani Lijepe naše na dan pogibije Josipa Jovića žele pokloniti njegovoj žrtvi i odati mu počast.

Ovim vas putem obavještavamo kako je za sve vas Hrvatska radiotelevizija na programu HRT4 osigurala izravan prijenos odavanja počasti u jutarnjim satima.

Zbog važećih epidemioloških mjera koje imaju za cilj spriječiti širenje novog Koronavirusa, u srijedu, 31. ožujka, nažalost, nisu moguća istovremena okupljanja većeg broja osoba podno spomenika prvoj žrtvi Domovinskog rata na Plitvicama.

Čuvajte sebe i svoje najbliže.

 

Izvor / Foto: Policijska uprava ličko-senjska

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close