Scena

Kazete se vraćaju u modu?

Nakon povratka ploča i gramofona, kazete se sada ponovno ‘vraćaju u modu’.


Njihov najavljeni povratak je uslijedio dva desetljeća nakon što su glavnu ulogu preuzeli CD-i te nešto kasnije digitalni ‘download’.

Iako se smatra kako su za to zaslužni underground izvođači, sada su i mainstream glazbenici krenuli s objavljivanjem albuma na kazetama.

Jedna od njih je i britanska pjevačica Marina and the Diamonds koja je prošle godine izdala posljednji album “Froot” na kazeti.

Osim toga, albumi nekih velikih američkih zvijezda će se također naći na kazetama, primjerice “Purpose” Justina Biebera i “Yeezus” Kanyea Westa. Osim toga, reizdanje albuma “Dookie” američkog punk rock benda Green Daytakođer se može naći u takvom obliku u limitiranom izdanju.

Daily Mail ističe kako je upravo zbog toga došlo do ogromnog porasta prodaje albuma na kazetama u SAD-u te kako je trgovačka organizacija Recording Industry Association of America najavila pratiti i istraživati prodaju kazeta po prvi put od ’90-ih.

Pročitajte više na muzika.20minuta.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close