Vijesti

Katarina Milković: “Idemo 20% uzlaznom putanjom po rezultatima posjete Grabovači, ali možemo bolje i više!”

Jutros u devet sati održana je press konferencija u prostorijama Pećinskog Parka Grabovača u Perušiću. Nazočni su uz ugodnu atmosferu dobili odgovore na postavljena pitanja, te detaljan uvid u rad i aktivnosti kojima se PP Grabovača bavi.

Pećinski Park Grabovača već nekoliko godina aktivno radi na poboljšanju kvalitete lokacije i brendiranju turističke priče ličkih pećina.

Ravnateljica Katarina Milković zaključila je kako su mediji lijeni i da je prisutnost ove prekrasne destinacije u medijima nedovoljna. Istaknula je kako se puno truda ulaže na web stranicu pećinskog parka te da se tamo nalaze sve informacije i poučni detalji. Za Lika Clubbing je odgovorila na nekoliko pitanja.

Jeste li zadovoljni rezultatima sezone u PP Grabovača?

katarina

“Nismo zadovoljni rezultatima, premda su išli za 20% uzlaznom putanjom u odnosu na 2013. godinu, znamo da možemo bolje i više! Postoji jedan ograničavajući faktor, a to su financije. Činjenica je da se mi financiramo iz skromnog općinskog proračuna i ta sredstva su zaista ograničavajuća, te se usmjeravaju na plaće djelatnika. Ostatak se financira kroz naš angažman: prodaja ulaznica, suvenira, održavanje edukativno – ekoloških radionica i razne projekte, natječaje na koje se kandidiramo kako bi povukli sredstva za određena ulaganja u infrastrukturu. Nažalost marketing neće financirati niti jedan natječaj tako da sredstva za marketing koristimo uglavnom iz sredstava koja osiguramo kroz ulaznice. Zahvaljujući društvenim mrežama reklamiranje je postalo jednostavnije što nam pomaže da budemo što bliži široj i  lokalnoj zajednici, ne samo u Hrvatskoj nego i van nje.”

Kako ste zadovoljni suradnjom s drugim Vama srodnim institucijama i Ličko-senjskoj županiji?

“Ostvarujemo izvrsnu suradnju sa Hrvatskom gospodarskom komorom u Otočcu. Redovito nas pozivaju na sajmove, često zbog financijske situacije nismo u mogućnosti odazvati se, no oni dijele naše brošure. Surađujemo sa NP Sjeverni Velebit, međusobno si prosljeđujemo posjetitelje, no stojim iza toga da je kompletna ponuda Ličko-senjske županije neorganizirana. Nismo složni ni jedinstveni. Svatko gleda sebe umjesto da si međusobno pomažemo.”

Što mislite da je ključno za uspjeh?

Bolji rad turističkih zajednica, njihovo aktiviranje po pitanju promidžbe  turističkih atrakcija. Promoviraju se atrakcije pojedinačno što ne vodi boljitku. Ličko – senjska županija je velika turistička destinacija. Posjetitelju to ne znači ništa, pogotovo strancu. Stranac ide u Hrvatsku, a ne u PP Grabovaču. Dođe do Like, ali ne zna za medvjediće u Kuterevu niti za vrela Gacke i Kubus. Nama je u cilju zadržati posjetitelja i usmjeriti ga na destinacije u blizini kako bi on svoj novac potrošio u lokalnom kafiću i u lokalnim trgovinama.  Cilj je uključivanje  lokalne zajednice.

Sudeći po angažmanu i ambicijama gđe. Katarine Milković koja je na čelu Pećinskog parka Grabovača, vjerujemo da će Grabovača postati nezaobilazna destinacija svakog posjetitelja Ličko-senjske županije. Kao institucija i tim aktivno rade na nekoliko projekata EU ali i širenju teritorijalnih granica, a i pri našoj posjeti danas je u uredu bila radna atmosfera.

IMG_4198

Pročitajte više o aktivnostima, zalaganjima i projektima na službenoj web stranici PP Grabovače, po sljedećim linkovima.

2014. godine PP Grabovača je službeno postala član asocijacije “Parkovi Dinaridi”, što je ujedno bio velik uspjeh i priznanje.

PROJEKT TEŽAK 27 MIL. KUNA DOBIO STUDIJU PREDIZVODLJIVOSTI – GEC – geoznanstveni edukativni centar – na prvom mjestu Velebitske inicijative

Tekst: Mia Stilinović

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close