Vijesti

Karlovačka županija plaćat će dnevnim migrantima u Sloveniju testiranje na covid

Karlovačka županija će za svoje dnevne migrante u Sloveniju snositi troškove brzog antigenskog testiranja na koronavirus, priopćio je u petak županijski Stožer vezano za najavu slovenske Vlade da od 15. ožujka dnevni migranti pri prelasku granice moraju imati negativan test.


Odluka se odnosi na prekogranične dnevne radne migrante iz Hrvatske, posjednike poljoprivrednih zemljišta, učenike i studenti i osobe upućene na zdravstveni pregled u Sloveniju.

Ovisno o kategoriji u koju spadaju, pravo na besplatno antigensko testiranje prilikom testiranja moći će ostvariti predočenjem ugovora o radu ili potvrdu poslodavca o zaposlenju u Sloveniji, vlasnički list poljoprivrednog zemljišta, potvrdu o školovanju ili važeću uputnicu za pregled ili liječenje, navode iz Karlovačke županije.

U tu svrhu Dom zdravlja Ozalj će testirati građane za odlazak u Sloveniju u subotu i nedjelju (13. i 14.ožujka) od 8 do 11 sati , a karlovački Dom zdravlja na prostoru Drive in u vojarni Luščić sutra od 12 do 14 sati.

Ulazak u Sloveniju bez određivanja karantene slovenske vlasti dopuštaju dnevnim migrantima iz Hrvatske ako predoče negativni PCR ili brzi antigenski test ne stariji od sedam dana od uzimanja brisa.

 

Izvor: Hina

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close