Vijesti

Kako spasiti prezačinjeno jelo

Nije moguće uvijek ‘spasiti’ sva prezačinjena jela. U većini slučajeva ti se propusti mogu donekle neutralizirati.


Postavili ste stol, pustili omiljenu playlistu i otvorili bocu vina. Uskoro vam stižu gosti na večeru. Još jednom provjeravate jelo, dodajte još ‘mrvicu’ začina jer vam se čini da fali malo okusa, ali na kraju ste pretjerali. Najradije bi sve bacili u smeće i naručili pizzu, ali ne brinite postoji nekoliko načina kako spasiti bilo prekiselu, preljutu ili presoljenu hranu.

Kada vam ‘pobjegnu’ ljuti i pikantni začini donekle ih možete neutralizirati dodatkom slatkog ili običnog vrhnja u jelo. Od pomoći može biti i dodavanje šećera, no treba to činiti s oprezom.

Previše zakiseljena jela moguće je spasiti sa malo šećera. Dressing, marinadu za salatu s previše octa najbolje je dijelom iscijediti iz salate pa je poškropiti sa malo vode koja će razblažiti preostalu marinadu.

Slanoću presoljenog jela najbolje ćete ublažiti dodavanje krumpira, kuhane riže ili tjestenine, ovisno o tome što će se bolje uklopiti u jelo koje se priprema. U svakom slučaju, potrebno je da se krumpir, tjestenina ili riža neko vrijeme kuhaju zajedno sa ostalim sastojcima kako bi na sebe povukli višak soli.


 

Tekst: gastro.hr 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close