Vijesti

Kako je Gerson liječio rak? Odgovorio je Miškov gost

Veliki uspjesi u liječenju teških bolesti jeftinom alternativnom metodom nikako se nisu sviđali liječničkim lobijima te farmaceutima, koji su na skupom ‘liječenju’ zarađivali milijarde dolara, pojasnio je Mišakov gost Howard Strauss


Da se rak ne mora liječiti agresivnom kemoterapijom i zračenjem te da postoje i druge, mnogo jeftinije, prirodnije, ali i učinkovitije metode, podsjetila je nedavno popularna emisija Krešimira Mišaka: ‘Na rubu znanosti’.

Mišakov gost bio je Howard Strauss, unuk čuvenoga njemačkog liječnika Maxa Gersona (1881 – 1959), čovjeka koji je bolesnike oboljele od tuberkuloze, lupusa, a kasnije i raka, početkom i sredinom prošlog stoljeća liječio posebnom prehranom i detoksikacijom organizma. Gerson je na vlastitom iskustvu shvatio da je najbolja metoda liječenja pomaganje organizmu da poboljša prirodnu sposobnost za samoizlječenje.

Nakon kliničkih ispitivanja, Gersonova terapija postala je poznata u cijeloj Europi, no s vremenom su je počeli osporavati i napadati razni interesni krugovi. Nekadašnji liječnici, koji su odlično zarađivali ‘liječeći’ teško izlječive bolesti poput tuberkuloze, kao i farmaceutska industrija, godinama su osporavali Gersonov rad i njegove uspjehe u liječenju.

Stalna podmetanja farmaceuta traju desetljećima

Mišakov gost, Howard Strauss, osnivač je Gersonova instituta te i danas promiče liječenje kakvo je utemeljio njegov djed, a u studiju Hrvatske televizije govorio je o nevjerojatnom otporu farmaceutske industrije te podmetanjima koje je desetljećima trpio njegov djed, a kasnije i svi ostali koji su nastavili liječiti njegovom vrlo učinkovitom metodom. Zašto? Zato što je Gerson od 450 pacijenata smrtno bolesnih od tuberkuloze, izliječio njih čak 446 svojom dijetom i zato što je kasnije slične uspjehe imao i u liječenju raka! Takvi uspjesi u liječenju teških bolesti jeftinom alternativnom metodom (dijetom i detoksikacijom organizma), nikako se nisu sviđali tadašnjim liječničkim lobijima te farmaceutima, koji su na skupom ‘liječenju’ teških bolesti zarađivali milijune, pa i milijarde dolara, pojasnio je Mišakov gost.

Valja istaknuti da je Gerson patio od migrena koje su bile izrazito teške, posebno u doba kada je stažirao. Njegove kolege liječnici mu nisu mogli ponuditi rješenje, osim utjehe da će migrene vjerojatno sama prestati kada uđe u pedesete godine života. Počeo je tražiti rješenje kopajući po tada dostupnoj literaturi. Pronašao je rad gdje je jedna žena spominjala da izliječila od migrene s promjenom prehrane – i tako je krenuo s istraživanjima, kako bi na kraju otkrio da migrene kod njega nestaju prelaskom na vegetarijansku prehranu bez soli.

Dijetom izliječio migrenu

Vremenom je i svojim pacijentima koji su bolovali od migrene pripisivao istu strogu dijetu, i izlječenja su se nanizala jedno za drugim. Neki od pacijenata su se pomoću Gersonove dijete riješili i drugih bolesti (pr. lupus), a Gerson je kod kolege Sauerbruch-a započeo istraživanje na 450 pacijenata smrtno bolesnih od tuberkuloze od kojih je, na sveopće čuđenje, potpuno izliječio njih 446! Među mnogim izliječenim pacijentima našla se i supruga dr. Alberta Schweitzera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine, kao i samog Schweitzera koji je bolovao od dijabetesa.

Dr. Gerson je ubrzo shvatio da njegov način prehrane liječi mnoge bolesti, odnosno potiče metabolizam i jača imunološki sustav koji vodi tijelo u samoizlječenje. Nakon nekolicine uspješnih i neuspješnih liječenja pacijenata s rakom, krenuo je s testiranjem korištenja klistira, no bijegom od nacista u SAD izgubio je do tada sakupljene znanstvene podatke.

Radom u SAD-u Gerson ubrzo otkriva da je jetra posebno zatrovana kod osoba koje pate od raka (zanimljivo, u njegovo vrijeme su glavnom starije osobe patile od raka, dok se u posljednjih stotinjak godina počeo masovno javljati kod sve mlađih ljudi). Njegova stopa liječenja od raka je iznosila oko 30 posto, no valja napomenuti da su većina njegovih pacijenata bili su bolesnici od kojih je medicina digla ruke i poslala ih doma da umru.

Više čitajte ovdje. 


Tekst: promise.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close