Politika

KAKAV ŠOK! Petry predao ličku vlast Milinoviću natrag u ruke

NA ISTOJ STRANI

Župan Ernest Petry je danas povukao neočekivan potez u Ličko-senjskoj županiji. Odlučio je nakon velike pobjede nad Milinovićem, vratiti mu vlast u ruke. Na to se odlučio iz logičnog razloga, kako je objasnio za Lika Club.

Darko Milinović opet se vraća u HDZ, a to je bio uvjet da mu Ernest Petry preda ličku vlast.

Nakon što sam dobio garantirano mjesto za ulazak u Sabor Republike Hrvatske na predstojećim izborima i biti ću ponosni jedini lički saborski zastupnik, mjesto župana mi više nije interesantno. Mislim da će Milinoviću to puno više značiti, a i on je ipak naš čovjek iz HDZ-a, pa sam odlučio. Imao sam samo jedan uvjet, da se službeno vrati u stožernu domoljubnu stranku. Sad kad je moje uvjete prihvatio, obojica smo na istoj strani, i više nema prepreka. Ponosno objavljujem za portal Lika Club, da predajem ličku vlast Milinoviću natrag u ruke. – rekao nam je za Lika Club, Ernest Petry.

Podsjetimo, nakon značajnih izbora za Ličko-senjsku županiju 2021. godine, Petry je uz pomoć mnogih političkih i apolitičkih struktura uspio pobijediti Darka Milinovića i svrgnuti ga sa trona nakon dvedesetak godina njegova vladanja. U međuvremenu je obavljao funkciju župana, a sada je iz Središnjice HDZ-a dobio ozbiljnu nagradu i ide u Sabor Republike Hrvatske te se mjesto župana u županiji oslobađa.

Milinović je šokiran, ali tvrdi da se napokon isplatilo to što nitko iz njegove obitelji nije izašao iz HDZ-a, bez obzira što su njega odlukom Plenkovića izbacili.

Znali su oni da su pogriješili izbacivanjem mene iz mog HDZ-a, zato me Petry i vratio. U svakom slučaju ja sam šokiran. Prihvatio sam uvjet Petryja da se vratim u stranku, isplatilo se. HDZ je uvijek bila moja stranka, pa sjećate se da sam govorio da nitko od mojih ne smije izaći iz stranke iako su mene izbacili. Stranku LIPO sada ćemo ugasiti jer nam više ne treba, a HDZ nastavljamo biti jer nikad iz njega nismo ni izašli. Pozivam sve svoje prijatelje koji me u međuvremenu nisu smjeli nazvati jer nisam bio član stranke, da se čujemo i dogovorimo suradnje.

Ovaj zaokret na ličkoj političkoj sceni novi je nacionalni politički moment koji se pojavio ususret parlamentarnim izborima koji će se po prvi put u povijesti Hrvatske dogoditi na radni dan, 17. travnja.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close