Vijesti

Kad temperatura padne ispod nule, napravite ledene balone!

Kada zima pokaže svoje zube, a vani je toliko hladno da ledi sve živo, smrznuti balončići idealna su zabava za najmlađe i one starije, još uvijek zaigrane! Kanađanin Chris Ratzlaff dao si je truda i snimio kako napraviti prekrasne ledene balone.


Osim videa, dao je i svoj recept. Točan omjer sapunice i vode, koji je potreban da bi se stvorilo ledom okovane balončiće.

baloncic4

Na temperaturi od minus 25 stupnjeva Celzijevih baloni od sapunice smrzavaju se puno brže no što pucaju. Pretvaraju se u prava ledena umjetnička djela.

“Kada vani zahladi, ja sam ispred svoje kuće. Pravim balončiće. U jednoj ruci držim slamku i sapunicu, a u drugoj kameru. Vjerujem da su se moji susjedi već naviknuli na moje ponašanje”, kaže je Chris Ratzlaff.

balnocic3

Međutim, nije jednostavno napraviti idealan ledeni kristalni balončić. Za to je potrebna prava mješavina sapunice i vode, a Chris nesebično otkriva tajni recept.

“Potrebno je nekoliko stvari. Koncentrat voćnog soka, šećer, voda i sapunica za pranje posuđa. Znači, pomiješajte 200 ml mlake vode, 35 ml sirupa za voćni sok, 35 ml sredstva za pranje suđa i dvije žličice šećera. Ja to onda stavim u zamrzivač, tako da vani odmah bude ohlađeno”, navodi Chris tajne sastojke.

baloncic2

Chris je dodao još samo jednu preporuku. “Odjenite se toplo!”


Tekst: net.hr

Foto: Facebook Chris Ratzlaff

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close