DogađanjaVijesti

Juraj Zigman dizajnira haljinu za Eurosong

Mladi domaći modni dizajner i kostimograf, Juraj Zigman, odabran je kao kreator haljine koju će Nina Kraljić nositi na Eurosongu. Nina je već jednu Zigmanovu haljinu nosila prošle subote na manifestaciji “Eurovision in concert” u Amsterdamu.


“Zigman je fantastičan dizajner i s razlogom osvaja brojne nagrade i nominacije, uključujući nagradu za najboljeg dizajnera “Elle Style Awards”. Još nakon pobjede u The Voiceu izrazila sam želju da ga upoznam i s njim surađujem, tako da mi je iznimno drago. On je jedan od onih kreativaca u svojem poslu kojem možeš apsolutno vjerovati i koji uvijek napravi i više od očekivanog”, oduševljeno je kazala Nina Kraljić.

Juraj-Zigman-kao-kostimograf-u-rijeckom-kazalistu-foto-Vedran-KARUZA-8_multimedia_gallery_full

Otkad je prije devet godina prvim predstavljanjem na modnoj manifestaciji Cro à Porterpobudio veliku pažnju javnosti, Juraj Zigman omiljeni je kreator mnogih domaćih i regionalnih estradnih zvijezda. “Taj rad je drugačiji od svega drugoga što radim, odnosno komercijalnih kolekcija koje su predstavljene na revijama. Volim pozornicu i volim kada se kreacije mogu predstaviti i na taj način, a svaku estradnu zvijezdu s kojom radim gledam kao izazov, bez obzira na njihov glazbeni izričaj“, kazao je Zigman. Pa ipak, poseban mu je užitak surađivati s Ninom Kraljić. “Nina, kao i njezina pjesma “Lighthouse”, jako me inspirirala. Rijetkost je da me glazba inspirira u toj mjeri, no ova pjesma me povela u neki drugi svijet”, otkrio je. Osim kao modni dizajner, Zigman je bio angažiran i kao kostimograf na nekoliko predstava: operama “Šuma Striborova”, “Aida” i “Madame Butterfly”, te baletu „Carmina Burana“. „Inače me uvijek inspirira život koji živim i projekti na kojima radim, pa to prenesem i u modu. Kada sam radio na operi “Madame Butterfly”, to me toliko zaokupilo da sam morao napraviti kolekciju koja ima dodirne točke s predstavom“, pojasnio je.

Premda je još uvijek mlad umjetnik, Juraj Zigman prošle je godine predstavio retrospektivu svojih 20 kolekcija. “Mladi umjetnici, ako žele stvoriti tržište za ono što rade, trebaju vjerovati u svoju estetiku i svoj izričaj, bilo da se bave modom, glazbom ili nekom drugom umjetnošću. Moraš biti vjerodostojan sebi. To je sigurno teško, ali ponekad je bolje izabrati teži put jer će tada rezultat biti dugoročan, što je važno u poslovima u kojima trebaš biti kreativan. Sve što se radi na brzinu ili zato jer je u trendu, ne opstaje dugo. Moraš inzistirati na svojoj estetici, jer tako postaješ prepoznatljiv, a kada si prepoznatljiv – možeš trajati. Nažalost, svjedočimo tome da ljudi svašta rade kako bi u tom trenutku opstali, ne misleći što će biti poslije. Zato mi se sviđa Nina, jer je vjerodostojna sebi, bez obzira na to što je mlad umjetnik i što će još morati eksperimentirati da bi došla do svog finalnog stila, no već je na dobrom putu i to je ono što me privuklo njoj”, zaključio je.

 

Izvor: eurosong.hrt.hr | Foto: wiwibloggs/ novilist

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close