Još danas će biti većinom sunčano i malo toplije, zatim slijedi izraženija promjena

Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u unutrašnjosti i na moru


Prije nove izraženije promjene još danas će biti većinom sunčano i malo toplije. Krajem dana naoblačenje, a u petak sve češća, lokalno i obilna kiša.

ČETVRTAK

Pod utjecajem grebena danas će prevladavati sunčano, ali će se krajem dana uz približavanje novog frontalnog sustava skupljati sve više oblaka, u noći na petak će biti i prvih kišnih kapi.

Od jutra sunčano, osobito uz obalu, dok će u kopnenim predjelima povremeno biti umjerene naoblake. Na Jadranu još u noći i ujutro umjerena, rijetko i jaka bura, zatim će zapuhati jugozapadnjak. Jutro hladno, osobito u unutrašnjosti gdje je moguć i mraz.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, povremeno uz više oblaka, a jače će se naoblačiti krajem dana, rijetko je moguće i malo kiše. Zapuhat će umjeren, navečer i jak jugozapadnjak, a uz južinu će temperatura biti još malo viša.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u početku dosta sunca, zatim krajem dana porast naoblake. Uz većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar temperatura će biti do najviše 13 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Bura će okrenuti prvo na umjeren jugozapadni i južni vjetar, a zatim navečer jugo u jačanju. Temperatura od 12 do 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sredinom dana pretežno sunčano, zatim će se sa zapada skupljati sve više oblaka, a navečer i u noći na petak će pasti prve kapi kiše. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak jače naoblačenje s kišom koja će krajem dana lokalno biti i obilna, a u gorju i prijeći u susnježicu i snijeg. Oborine će do subote ujutro prestati, ali već u nedjelju ponovno kiša, u gorju i snijeg, a poneka pahulja moguća je i u nizinama. Do nedjelje uz južinu ugodnije, a zatim će zapuhati vjetar sa sjevera koji će donijeti hladniji zrak pa će i temperatura biti u padu, osobito noćna i jutarnja.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u petak uglavnom oblačno s kišom, na sjevernom dijelu i obilnom koje će u subotu ujutro biti još samo na jugu. Krajem subote i u noći na nedjelju novo jače naoblačenje s kišom, ponovno lokalno obilnom. U petak će puhati umjereno i jako jugo koje će u subotu prolazno oslabjeti, ali krajem dana opet pojačati, a u nedjelju okrenuti na jaku buru.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close