Vijesti

Jeste li znali? Jedna hrvatska misica nosila je haljinu inspiriranu Plitvičkim jezerima

Na 58. natjecanju za Miss svijeta održanom 13. prosinca 2008. godine u Johannesburgu u Južnoj Africi natjecalo se 120 ljepotica iz cijelog svijeta.


Našu zemlju je predstavljala Josipa Kusić, a jedna od haljina koje je mlada Imoćanka nosila na globalnom natjecanju ljepote zvala se “Plitvička jezera”, piše The Plitvice Times.

Predivnu svilenu haljinu u tonovima plave, zelene i bijele boje osmislila je dizajnerica Vesna Pretković, a inspiraciju je pronašla u jednodnevnom obiteljskom izletu na Plitvička jezera. Vesna je i sama oslikala haljinu za čiju izradu je bilo potrebno oko 40 metara svile.

Čim smo došli na Plitvice odmah mi je bilo jasno da su ta jezera tema koju ću provući kroz haljinu za ovogodišnji svjetski izbor za Miss. Prvo sam kupila 20 metara svile, a kako je vrijeme odmicalo shvatila sam da je to premalo. Onda smo kupili još 20 metara svile i krenuli s oslikavanjem. Ručno sam oslikala ukupno 20 metara, a za to mi je trebalo četiri puna dana, rekla je uoči natjecanja Vesna Pretković.

Josipa je haljinu nosila na glavnoj večeri natjecanja, došla je do polufinala (Top 15), ali nažalost nije osvojila krunu.

 

Foto: screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close