VijestiTurizam

JESEN STIŽE U Plitvičkim dolinama krajem rujna najavljen 1. Jesenski festival “Medin brlog”!

Na području Plitvičkih dolina krajem rujna će se održati još jedno događanje s ciljem širenja turističke ponude i upoznavanja turista s blagodatima koje taj kraj u Rakovici i okolici nudi. Riječ je o 1. Jesenskom festivalu “Medin brlog”


Šljive, kuhanje džema, knedla i kolača, ali i pečenje rakije i kuhanje gulaša od divljači, najavljeno je za 29. i 30. rujna na Plitvice Art Farmu Grabovcu nedaleko Rakovice. Očekuje se veseli vlakić, a najavljena je i posebna biciklistička tura do kule Stari grad Drežnik koja predstavlja važnu kulturnu baštinu Rakovice. Na festivalu će se održati i likovna i keramička radionica, te stare autohtone igre. Kostimirani likovi legendi Plitvičkih dolina poput Korane i Eugena Kvaternika, također će biti sastavni dio programa 1. Jesenskog festivala “Medin brlog”.

S obzirom da se festival događa na početku jeseni, peći će se poznata lička šljivovica, kuhati će se gulaš od divljači, a najavljena je i priprema marmelade po recepturi prabaka.

Posjetitelji će uživati u domaćoj hrani, piću i običajima, pozivamo vas sve 29. i 30. rujna u Grabovac – kažu organizatori.

Što se tiče zabavnog djela događanja Kulturno umjetničko društvo “Izvor” Rakovice će u narodnim nošnjama prenijeti dušu lokalnih narodnih običaja. Iz organizacije najavljuju i da su posebno za ovu manifestaciju organizirani prijevozi iz Zagreba, Rijeke, Karlovca i Zadra, o čemu više možete pronaći na njihovim stranicama. Osim toga, svim posjetiteljima biti će omogućeni i posjeti bližnjim Baraćevim špiljama, Nacionalnom parku i Rastokama po promotivnim cijenama.

Turistička zajednica općine Rakovica poziva sve goste na ovo novo zanimljivo događanje! Više informacija pročitajte na plitvickedoline.hr.

 

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: Plitvice art farm Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close