Lifestyle

Jedna hrvatska plaža među top 10 plaža Mediterana

Romantični gradić barokne arhitekture sa dugim šljunčanim plažama okruženima bujnom borovom šumom i kristalno čistim morem. Britanci su oduševljeni Baškom Vodom!


Baška Voda je maleni, romantični gradić barokne arhitekture poznat po svojim dugim šljunčanim plažama okruženima bujnom borovom šumom. Bijele kuće na stijenama vidljive su s plaže, a uz nju je kristalno čisto more, tako su Britanci opisali ovo dalmatinsko mjesto svrstavajući njegove plaže među najljepše na Mediteranu, piše Daily Mail.

Oko milijun Britanaca svake godine odabire Mediteran za odmor, a za plaže kažu da su spektakularne. MailOnline putovanja izabrala su, osim onih u Baškoj Vodi, i još neke plaže kao najljepše na Mediteranu, a to su:
Grčka – plaža Egremni na otoku Lefkada
Španjolska – plaža Cala Mitjaneta na otoku Menorca
Grčka – plaža Navagio na otoku Zakynthos
Grčka – plaže Elafonissi na Kreti
Italija – plaža Monterosso
Albanija – plaža Himara
Italija – plaža Spiaggia Rosa ili ružičasta plaža (pijesak sadrži mikroskopske fragmente koralja, školjki i granita)
Turska – plaža Turquoise
Španjolska – plaža Cabo de Gata


Tekst: 24sata hr

Slika: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close