Vijesti

Je li i vama Facebook “pofrancuzio”? Zašto?

Facebook profili prepuni su pokazivanja suosjećanja s Francuskom


Ne bi ovo isticali kao zasebnu vijest, da ona to zaista nije. Svi su potreseni situacijom koja se događa u Francuskoj, ali moć Facebooka se još jednom manifestira. Ovaj put to je za svrhu suosjećanja, a na što se sve možemo navući da i ne znamo?

Rekli bi čak, sumanuto je postavljanje profilne Facebook fotografije prekrivene francuskom zastavom, u društvu koje nas okružuje. Ne iz razloga da ne pokazujemo izraz žalosti prema velikoj svjetski važnoj državi i njihovim žrtvama. Vjerovali ili ne i primjetili ili ne, svakodnevno u TV dnevnicima svih televizija, slušamo o 100-200-300 mrtvih ljudi u svijetu. Svakih nekoliko dana dolaze obavijesti iz muslimanskih zemalja o upravo takvim događanjima. U svjetskim medijima ne piše niti o gladnoj djeci koja umiru od nedostatka hrane u Africi. Zašto njihovu zastavu ne stavljamo na profilne fotografije?

Kao drugo pitanje, zapitajmo se može li se dogoditi da smo u zabludi. Naravno, ova situacija to nije slučaj.. Međutim, može li se dogoditi? Razmislimo može li nam se podmetnuti svjetski osjećaj jedno – a da je ustvari riječ o potpunom drugom?

Naš portal putem Instagrama je pokazao solidarnost za francuske žrtve, to ćemo napraviti za sve žrtve koje su stradale nepravdom, bile one sa Istoka ili Zapada. Zastave nikad nećemo mijenjati, ona uvijek može biti samo Hrvatska.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close