Događanja

Janica ima dostojnu nasljednicu

Mikaela Shiffrin na fantastičan je način otvorila novu sezonu slaloma, a dvije pobjede s ogromnom prednošću podsjetile su na Janicu Kostelić, od koje ju sada dijele još samo četiri slalomske pobjede…


Američka 20-godišnja skijašica briljira na početku nove skijaške sezone. Da nije pala dva vrata prije cilja u veleslalomu, Shiffrin bi se iz Aspena vratila s tri uvjerljive pobjede. No i ove dvije u slalomu bile su impresivne: 3.07 i 2.65 sekundi prednosti pred svima. Rekordna dominacija kakvu nismo imali ni u najboljim danima Janice Kostelić.

‘Nisam mogla bolje i s više energije proći stazu. Ne žalim što pobjeđujem s takvom razlikom. Preboljet će to konkurencija, puno je još utrka,’ izjavila je ponosna Mikaela Shiffrin nakon dominacije u američkom skijalištu.

Upravo Janica s kojom mnogi uspoređuju Amerikanku je također i njezin uzor. Karijere su im slične: obje su krenule kao tinejdžerke u Svjetskom kupu i odmah počele pobjeđivati. Janica Kostelić ima 20 slalomskih pobjeda u karijeri i drži četvrto mjesto na povijesnoj ljestvici. Shiffrin koja dosad srećom nije imala problema s ozljedama poput hrvatske heroine u Aspenu je došla do 16 pobjeda i jasno je da će dostići i prestići skijašicu koju idolizira. I to još ove sezone.

Bilo bi lijepo kad bi se Shiffrin mogla izjednačiti s Janicom u broju pobjeda na Snježnoj kraljici, no ako i dobije sve slalome do 4. siječnja, trijumfom u Zagrebu može doći samo do 19 pobjeda, jedne manje od Kostelić. Taj će se trenutak dogoditi nešto kasnije u siječnju ili u veljači i tu Mikaela sigurno neće stati. Ako ju ozljede zaobiđu, ni rekord Marles Schield od 35 slalomskih pobjeda neće opstati, a ove sezone smiješi joj se i prvi veliki Kristalni globus te četvrti u slalomu…


Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close