Vijesti

Iva Radoš osvojila još jednu zlatnu medalju

Članica zagrebačkog Metalca Iva Radoš obranila je naslov europske prvakinje pobijedivši u finalu olimpijsku pobjednicu i svjetski broj jedan, Milicu Mandić.


Posljednjeg dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska je tako stigla i do petog odličja, a mlada Iva nastavila svoj niz osvajanja odličja na velikim natjecanjima. Na europskom 2014. u Bakuu bila je zlatna, na svjetskom u Chelyabinsku 2015. brončana i na europskom u Montreuxu ponovno zlatna. Iva je na putu do medalje slavila dva puta sa tijesnih 1:0, najprije protiv Francuskinje Marie Paul Ble, a nakon toga i protiv Ruskinje Anastasiie Gurskaie.

U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Radoš je upisala pobjedu protiv neugodne Nizozemke Oogink Reshmie rezultatom 4:3 za reprizu finala europskog iz Bakuua protiv Srpkinje Milice Mandć koja je u polufinalu bila bolja od Splićanke Petre Matijašević. Hrvatska taekwondo reprezentativka je i ovog puta bila bolja od Srpkinje u neizvjesnom meču u kojem je odlučila jedna opomena za Mandić za konačni rezultat 1:0 u korist Radoš.

 

Izvor: index.hr | Foto: hts

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close