Turizam

ISTRA je najkvalitetnija maslinarska regija na svijetu!

Istra je u sedmom izdanju vodiča Flos Olei, objavljenom u 2016. godini, postigla izniman uspjeh! U ovom, jedinom svjetskom vodiču kroz ekstra djevičanska maslinova ulja, uvršteno je 50 istarskih maslinara i uljara pa se Istra po kvaliteti i zastupljenosti po prvi puta vinula na vrh ljestvice najkvalitetnijih maslinarskih regija svijeta.

Flos Olei, dvojezični talijansko-engleski vodič kroz vrhunska svjetska ekstradjevičanska maslinova ulja, vrlo cijenjen u svijetu gastronomije, 2016. godine objavljen je u sedmom izdanju u kojem je Istra sa svojim uljima osvojila sam vrh svjetske ljestvice.

Istarski maslinari ovom nagradom dobivaju veliku besplatnu reklamu, priznanje za sav dugogodišnji trud kao i veliki promocijski adut  kao najboja maslinarska regija u svijetu. „Svaki maslinar priželjkuje kako će se naći u ovome vodiču. Vodič objektivno vrednuje autohtone različitosti, a Istra ih doista ima, bjankeru, bužu, karbonacu, jer naši proizvođači su ih sačuvali i kvalitetno iskoristiliističu iz Turističke zajednice Istarske Županije za HRT .

Jedan od istaknutih maslinara koji se već godinama nalazi na popisu vodiča Flos Olei je maslinovo ulje maslinara Sandija Chiavalona iz Vodnjana, jedno je od petnaest najboljih maslinovih ulja svijeta, te naj nagrađivanije maslinovo ulje u Hrvatskoj, koji ističe kako je ovo veliko priznanje za Istru i odlično brendiranje Istre kao regije kvalitetnog maslinovog ulja. „To je veliko priznanje za Istru kao regiju, kao i za nas maslinare. Kada se jedna regija profilira kao regija kvalitetnog ulja onda ulje postaje motiv dolaska i gosti dolazi samo zbog ulja. To je puno kvalitetnije i bolje kada je cijela jedna regija proglašena najboljom nego pojedinačne nagrade maslinara. „ istaknuo je Chiavalon.

 

Izvor: hrturizam.hr | Foto: Facebook Chiavalon Extra Virgin Olive Oil

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close