Vijesti

Ispunite ovaj online upitnik i saznajte koliko ćete godina doživjeti

Upitnik za izračun temelji se na podacima koje je Thomas Perls godinama skupljao.


Doktor gerijatrije Thomas Perls izradio je opsežan upitnik prema kojem svatko ispunjavanjem može saznati koliko će godina poživjeti. “Ne treba vam genetički test kako biste saznali što trebate činiti da biste bili zdravi. Pazite na težinu, nemojte pušiti, vježbajte svakog dana, meditirajte, radite jogu ili pronađite neki drugi učinkovit način da se riješite stresa”, komentirao je doktor Perls za Business Insider.

Dr. Perls je proveo najveću studiju o stogodišnjacima do sada, a svoje znanje i rezultate istraživanja upotrijebio je kako bi stvorio online upitnik prema kojem se može procijeniti očekivana životna dob za svakog od nas.

Nekoliko grupa pitanja

Upitnik se sastoji od nekoliko grupa pitanja, od vaših životnih navika, prehrane, vježbanja pa do eventualnih bolesti koje ste možda imali ili ih imate.

I sama sam se upustila u ovo računanje, iako zapravo nikad ne bih voljela saznati kad ću umrijeti. Teško je vjerovati nekim kalkulacijama, ali pošto je riječ o znanstveniku s velikim iskustvom, zanimalo me čemu bih trebala posvetiti više pozornosti osim vježbanju.

Meni je ispalo da ću doživjeti 72 godine

Ispostavilo se da ću, prema ovoj kalkulaciji, doživjeti 72 godine. Za mene je to, ako me pitate, puno više nego što sam očekivala. Ipak, kao i svaki upitnik i ovaj treba uzeti s dozom rezerve jer ne sadrži puno pitanja o povijesti obiteljskih bolesti.

Ali opet, s druge strane, ako malo opreznije živite – malo se više krećete ili malo manje brze hrane jedete, ovo bi mogle biti godine koje biste mogli doživjeti. Zanima vas dokad biste vi mogli živjeti? Ispunite upitnik OVDJE.


Tekst: telegram.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close