Događanja

Iron Maiden dobio priznanje Silver Clef

Da je Iron Maiden jedan od najvećih bendova koji je ikada ‘hodao’ po Zemlji, dokaz je još jedna u nizu prestižnih nagrada koju je primio.


Naime, ovom velikom engleskom bendu je na manifestaciji u Londonu, od fondacije Nordoff Robbins, za izuzetan doprinos razvitku glazbe Velike Britanije, dodijeljeno priznanje Silver Clef.

Ta je nagrada prvi puta dodijeljena 1976. godine, i to još jednim britanskim velikanima, sastavu The Who, a tijekom 40 godina primila su ga i ostala kolosalna imena britanske, pa i svjetske glazbe, poput The Rolling Stonesa, Davida Bowiea, Erica Claptona, Pink Floyda, Genesisa, Queena ili Jimmya Pagea.
U 40 godina postojanja, fondacija Nordoff Robbins sakupila je oko 8,5 milijuna funti, koje su korištene za inovativno liječenje glazbenom terapijom.

Iron Maiden je za 4. rujan najavio 16. studijski album “The Book of Souls”, a Bruce Dickinson potvrdio je kako je izliječen od tumora, te iznio informaciju kako su mu liječnici odstranili dvije tumorne izrasline, od koje je jedna bila veličine loptice za golf.


 

Tekst: muzika.hr
Foto: wikimedia commons

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close