Vijesti

iPhone ili Android? Neki kažu ipak IPHONE

Ako ste se odlučili počastiti s novim smartphone-om, onda je bolje da malo dublje posegnete u džep da ste u “dobroj formi”. No ako se dvoumite između iPhone-a i nekog top Android smartphone-a, evo nekih razloga zašto bi iPhone bio bolji izbor.

1) iPhone prvi dobiva nove aplikacije na tržištu

Iako iPhone ima manji udio na tržištu, developeri još uvijek potrče da naprave super aplikaciju prvo za App Store, a zatim za Play Store. Naravno neke aplikacije su dostupne i na jednom i na drugom Store-u, no ne poklapaju se dizajn i funkcionalnost. Pa ako želite imati sve najbolje aplikacije na Vašem smartphone-u, nabavite iPhone.

2) Bolje izgledaju (pogotovo za selfi)

Naravno s nekim iznimkama, kao predivni HTC M8 i Xiaomi Mi Note, na tržištu nema puno lijepo dizajniranih Androida. Većinom su nespretni za ruku i plastični. Do sada je praksa dokazala da iPhone ima bolji dizajn od Androida.

3) Apple Pay brzinski postaje najbolja solucija za mobilno plaćanje

Apple Pay je još uvijek u ranim početcima, a da ne pričamo o njegovoj dostupnosti na prostorima Hrvatske, no Apple je jedina tvrtka koja je stvorila platformu za  mobilno plaćanje čija je upotreba zbilja jednostavna te velikodušno prihvaćena od strane poznatih brandova. Što je još zanimljivije, Apple podržava većinu svjetskih banki i kreditnih kartica.

4) Android nema bolju podršku za korisnike poput Apple Store trgovina

Kome će te se obratiti ukoliko imate problema sa Android telefonom ili razumijevanjem istog ? Naravno možete doći u iService.hr ili kod svog operatera kod kojeg ste kupili Android uređaj.

No ukoliko posjedujete iPhone,  možete se obratiti zaposleniku u bilo kojem Apple Store-u  i popraviti uređaj ili naučiti više o njemu, ukoliko ste početnik.

5) Uskoro će te moći sve više i više stvari pokretati sa svojim iPhone-om

Apple smart-home platforma HomeKit će postati sve više i više upotrebljiva kada proizvođači gadgeta počnu proizvoditi uređaje koji imaju sposobnost upravljanja putem Vašeg iPhone-a.

Sa HomeKit sučeljem možete kontrolirati svjetla / žarulje i druge kućanske aparate. Očekujte više takvih proizvoda krajem 2015.

6) Roditelji imaju veće ovlasti koje aplikacije mogu koristiti njihova djeca

Sa iOS 8, Apple je dodao opciju Family Sharing koja Vam omogućava dijeljenje istih aplikacija, knjiga i ostale sadržaje između iUređaja koje imate u svom domu.

Family Sharing-om djeci možete ograničiti neke aplikacije ukoliko mislite da  njihov sadržaj nije primjeren za manji uzrast.

7) Ni jedan Android nije dorastao  iPhone-ovom TouchID senzoru otisaka prstiju

Neki proizvođači smartphone-a poput Samsunga i HTC-a su pokušali dodati senzor otisaka prstiju na svoje uređaje, ali ni jedan od njih nije to napravio savršeno kao Apple svoj TouchID.

Zašto nisu dorasli tome ? Zato jer je Apple prije nekoliko godina kupio tvrtku Authenteckoja proizvodi najbolje senzore otisaka prstiju za mobilne uređaje. Zato ostali ni nemaju šanse ;)

8) Jako malo Android kamera može doseći kvalitetu iPhone 6 kamere

Jaaako malo Android telefona ima dovoljno dobru kameru kao što ju ima iPhone 6 (čak možemo izdvojiti Samsung Galaxy Note 4). Kamera iPhone 6-ice stvara fenomenalne fotografije te sadrži zanimljive dodatke kameri poput slow-motion  i time-lapse video snimanja

9) Vaš software će uvijek biti najnoviji

Iako smo jako razočarani što Apple u zadnje vrijeme u javnost pušta mnogo zakrpa primarnom software-u, Google to učini jedanput godišnje i niste ni sigurni da će update biti dostupan za Vaš Android i pitanje je kada. Kod Androida je problem što proizvođači moraju mjesecima prilagođavati svoje korisničko sučelje onom koje Google izbaci.

Tekst: iPortal.com.hr

Foto: elitedaily.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close