IntervjuPolitika

INTERVIEW Maria Ćaćić: Vratila sam se iz Švicarske jer je Gospić moj dom, a Hrvatska moja domovina

Uoči nadolazećih izbora razgovarali smo s Mariom Ćaćić, kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika Gospića na listi Danijela Tušaka.


Maria Ćaćić, v.d. Voditeljice LAG-a Lika, novo je ime na ličkoj političkoj sceni. Ova uspješna mlada žena se prije 10 godina doselila u Gospić iz Švicarske, a njeno veliko iskustvo u radu na EU projektima do sada je dalo ogroman doprinos i prosperitet razvoju grada Gospića.

Kako se odlučila kandidirati, zašto je odlučila stati uz Tušaka i što misli o svojim protukandidatima, otkrila je u razgovoru za Lika Club.

Predstavite nam se ukratko. Gdje radite, koliko dugo, kako ste zadovoljni s poslom i rezultatima?

Moje ime je Maria Ćaćić. Rođena sam u Švicarskoj, gdje sam završila srednjoškolsko obrazovanje. Do povratka u svoju domovinu, u svoj Gospić, radila sam u biljnoj ljekarni u Vaduzu, glavnom gradu Lichtensteina.

Magistrirala sam germanistiku i francuski jezik i književnost i sudski sam tumač za njemački i francuski. Volontiram gdje mi se ukaže prilika, za primjer besplatno sam nudila tečaj francuskog jezika osnovnoškolcima i odraslima u Gospiću.

Nakon rada u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, zapošljavam se u Lokalnoj akcijskoj grupi Lika gdje sam danas v.d. Voditelja. Izuzetno sam zadovoljna svojim poslom jer se ugodno osjećam u funkciji koju obnašam obzirom da mogu koristiti svoje sposobnosti sklapanja poslovnih suradnji i znanja triju stranih jezika te pripreme i provedbe EU projekata.

S obzirom na to da sam odrasla u Švicarskoj, ostala mi je urezana njihova disciplina i način rada, odnosno predanost svome poslu. Stoga je moja deviza: manje priče, više rada. A da se držim svoje devize primijetit ćete i po kratkim odgovorima na sljedeća pitanja jer se ne planiram dokazivati riječima, već djelovanjem.

Kako ste se odlučili kandidirati na listi za zamjenicu gradonačelnika Gospića?

Odluku o mojoj kandidaturi donijela je gradska organizacija Hrvatske stranke prava Gospić koja smatra da svojim načinom razmišljanja, znanjem stranih jezika, stručnošću u pripremi i provedbi EU projekata, socijalnom osjetljivošću i švicarskim načinom rada mogu doprinijeti prosperitetu našeg grada. Kandidaturu sam prihvatila i na usluzi sam svojim sugrađanima.

Zašto ste baš uz Danijela Tušaka? Kakve kvalitete po vama on ima za poziciju gradonačelnika?

Uz Danijela Tušaka sam iz razloga što je on jedini kandidat za gradonačelnika koji ima sve predispozicije za tu funkciju. Diplomirani je inženjer prehrambene tehnologije, uspješni poduzetnik i najveći proizvođač prehrambenih proizvoda u Lici.

Zapošljava pedesetak Ličanki i Ličana, vizionar, društveno koristan u brojnim udrugama i zajednicama, skroman, čovjek iz naroda koji je uvijek spreman pomoći. Što bi se kod nas u Pazarištima reklo, Danijel Tušak je dobar k’o kru’ koji je spreman dati sebe, svoje znanje i iskustvo za svoju zajednicu i prosperitet grada Gospića.

Što kažete na svoje protukandidate zamjenike?

Ne bih trošila riječi na svoje protukandidate zamjenike, osim reći da se za razliku od mojih protukandidata zamjenika, odlikujem stručnošću, znanjem i lojalnošću svojim nadređenima.

Koji je vaš program i za što se planirate zalagati?

Naš program obuhvaća razvoj i unapređenje gospodarstva, sporta, stambene politike, turizma i poljoprivrede te brigu o mladima i građanima treće te četvrte životne dobi.

Kako ćemo sve navedeno postići novim pristupom, snagom i drugačijim načinom rada, možete pročitati na www.danijeltusak.hr .

Zašto ste se vratili iz Švicarske u Hrvatsku i Gospić, što može biti bolje i kako to planirate napraviti?

Vratila sam se iz Švicarske jer je Gospić moj dom, a Hrvatska moja domovina.

Mnogo toga u gradu Gospiću može biti bolje te kvalitetnije i brže odrađeno, ali za to je potreban ljudski potencijal, odnosno kvalitetne osobe zaposlene na radnim mjestima na osnovu njihovog obrazovanja, kompetencija i radnog iskustva, a ne na osnovu bilo kakve članske iskaznice.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close