DogađanjaKolumneVijesti

INTERVIEW – IVANA iz novog ROKO BAND-a: “Prve dvije godine koje sam provela na Savi provela sam u Roku!”

Roko band novonastali je bend, prvi domaći bend kluba – noćnog kluba Roko u Zagrebu. Club Roko intenzivno se preuređuje, a 18.09. slijedi otvorenje kada će zagrebačka noćna scena obasjati “Rokom”. Razgovarali smo s Ivanom i Domagojem iz Roko benda. Iskusni mladi glazbenici s velikim potencijalom i pozitivnošću očekuju novu sezonu zabave u Roku, što su nam rekli o nastanku benda i planovima – pročitajte u novom intervjuu!

Bok Roko band! Za početak nam se predstavite.

Ivana Lovrić iz Drniša, pjevačica benda. Dvadeset i tri su mi godine, uz to što pjevam u Roko bandu studiram i elektrotehniku. Domagoj Magaš iz Paga, gitarist benda, dvadeset i četiri godine.  Također student elektrotehnike. S Ivanom studiram već nekoliko godina.

Jeste li do sada već svirali ili vam je Roko bend prvi projekt?

Ivana: Roko bend nam nije prvi projekt. Svirali smo i prije ali odvojeno. Kod mene je priča oko pjevanja počela prije tri godine, kada sam snimila duet sa Lukom Nižetićem, nakon čega sam dobila ponudu da nastupam na Zagrebfestu i tamo sam upoznala našeg sadašnjeg menadžera Fayu. On je već bio u pregovorima s Clubom Roko i tako je počeo Roko band. Polako smo okupili bend, a sada smo u probama već nekoliko mjeseci.


Domagoj: Ja sviram već 10-15 godina razno razne instrumente u raznim sastavima. Svirao sam i s rock bendovima i s klapama. Ivana zna da dobro sviram pa je pozvala da im se pridružim u ovom projektu.

Kako je nastala prva pjesma, recite nam nešto o snimanju spota?

Ivana: Prva pjesma je nastala i prije nego je bend okupljen. Zove se “Imao si me” i s njom smo nastupili na Aurea Festu u Požegi prije nekoliko dana. Dobro je prošla i na YouTube-u a sada se vrti i na CMC-ju. Spot je snimam u kamenolomu u Zaprešiću. Snimali smo 15 sati i stvarno je bilo naporno, ali smo zadovoljni s krajnjim rezultatom. Dario Radusin nam je redatelj spota, inače radi spotove svim našim većim zvijezdama pa smo prezadovoljni s tim kako izgleda.

 

Domagoj: Tražio se bend koji može odsvirati tu pjesmu. 🙂

Ivana: Luka Kovačić je napravio glazbu a Natko Smoljan aranžman dok je naš menadžer Fayo napisao tekst. I zapravo je pjesma nastala nakon prvog ulaska u sudio u ovom sastavu benda.

Predstavite nam članove benda.

Ivana: Na bubnjevima je Dino Crnković iz Bjelovara, basist je Dinko Hajtić također iz Bjelovara. Dino i Dinko sviraju zajedno dosta dugo i imaju čak svoj bend. Što nam je dosta važno jer bubanj i bas moraju biti usklađeni. Na klavijaturama je Ivan Fucak iz Koprivnice. Klavijaturista smo dosta dugo tražili i potraga se pokazala uspješnom, Ivan ima najviše iskustva među nama.

Vrsta glazbe Roko benda? Što ćete nam svirati? 

Ivana: Pošto trenutno imamo samo jednu svoju pjesmu svirati ćemo domaću zabavnu glazbu, rock, pop. I ova naša pjesma spada u neki “klupski pop”.

Pripremate li sljedeću pjesmu?

Ivana: Sljedeću pjesmu imamo u pripremi, nema još niti naslov recimo da je to neka radna verzija.

Nastupi u Roku? Kojim danima?

Domagoj: Za sada nemamo točno definirane dane odnosno datume, no i to će se znati uskoro. Ono što nam je najavljeno je da prvi put u Roku sviramo 25. rujna.

Jeste li prije ove priče izlazili u Roko?

Domagoj: Naravno! Kao mladi studenti smo obavezno bili u Roku.

Ivana: Prve dvije godine koje sam provela na Savi provela sam i u Roku. 🙂

Požega, Aurea Fest - Roko Band
Požega, Aurea Fest – Roko Band

Recite nam nešto o sebi, bavite li se nekim sportom?

Ivana: Samo glazba, nema se vremena! S vremena na vrijeme krenemo u teretanu, ali samo krenemo. 🙂

Domagoj: Krenemo jednom mjesečno u teretanu ali to neslavno završi.

Kako ćete spojiti fakultet s probama i nastupima?

Ivana: Ja imam još dva ispita do kraja tako da neće biti problema.

Domagoj: Fakultet je pri kraju tako da stvarno neće biti nekih problema sve to uskladiti.

Plan nakon završetka fakulteta? Rad u struci ili će se živjeti od glazbe?

Ivana: Iskreno moje plan je da ostanem u glazbenim vodama. Ipak mi je to nekako srodnije nego elektrotehnika.

Planirate li izdati i album? Imate li ugovor s nekom diskografskom kućom?

Ivana: Album za sada nemamo u planu, jer eto tek smo izdali prvi singl. Da, Croatia Records je naš izdavač.

I za kraj, gdje vas možemo pratiti na društvenim mrežama?

Ivana: Imamo Facebook stranicu Roko bend tamo nas možete pratiti. Tamo možete vidjeti sve novosti vezane uz bend i nastupe. Vidimo se u Roku i hvala vam!

Roko bend možete pratiti na Facebook stranici Roko Band (OVDJE)  a prvi nastup najavili su 25. rujna u preuređenom clubu Roko u Zagrebu.


Otvorenje cluba Roko je sljedećeg petka, 18.09. uz koncert Željka Joksimovića o čemu više možete saznati na službenom Facebook eventu.


Intervju vodili: Ante Fumić, Iva Biondić

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close