Vijesti

I gradovi u Lici dobivaju svoje registarske oznake? OT(očac), SE(nj) i N(o)V(alja)

Ministarstvo unutarnjih poslova napravilo je prijedlog oznaka gradova na registarskim pločicama po kojem bi od 1. srpnja – kada je predviđeno da će u uporabi biti nove pločice – svih 128 gradova u Hrvatskoj imalo svoju slovnu oznaku.


Tako bi se uz dosadašnje 34 uvele i 94 nove oznake. Prema prijedlogu MUP-a oznaka najmanjeg grada –Komiže – bila bi KM, Klanjec bi dobio znaku KL, a slova BI značila bi da je automobil registriran uBiogradu na moru. Knin će opet imati svoju registarsku oznaku – KN. Svi gradonačelnici imaju rok da se do 7. travnja izjasne jesu li zadovoljni predloženom oznakom. Ako nisu suglasni, trebaju do tog datuma dostaviti svoj prijedlog.

Tako će i gradovi u Ličko-senjskoj županiji dobiti svoje oznake. Na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova osim idejnih rješenja tablica moguće je vidjeti i prijedloge za početna slova. Gospić bi i dalje ima svoju prepoznatljivu oznaku GS, Otočac bi dobio oznaku OT, Novalja NV, a Senj bi dobio oznaku SE.
“Napominjemo da u slučaju preklapanja mogućih oznaka gradova s istim početnim slovima prednost imaju gradovi s većim brojem registriranih vozila“, obrazlaže kako postupiti u ovakvim situacija pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak u dopisu koji je poslan gradonačelnicima.


 

Izvor: Večernji list,MUP,UL

Foto: antenazadar.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close