HVZ: Požar na Zrću još nije proglašen ugašenim, požar s područja Tulove Grede – Lovinac proširio se na Zadarsku županiju

Požar na otvorenom prostoru na brdu Kotor kod Crikvenice za koji je Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Rijeka zaprimio dojavu 9. kolovoza lokaliziran je u 12:10 sati. Požarom je zahvaćena borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja, pored svih raspoloživih zemaljskih snaga, sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.


Spomenimo da je u gašenju požara, a posebno u dogašivanju i čuvanju požarišta u Crikvenici, u sklopu postrojbe DVD San Marino – Novi Vinodolski, sudjelovalo i 6 njemačkih vatrogasaca, iz organizacije Njemački vatrogasci pomažu – Deutsche feuerwehrhilfe, koji se trenutno nalaze u trening kampu u Novom Vinodolskom. Uz brojne donacije za hrvatske vatrogasce sudjeluju sa svojim kolegama u preventivnim patroliranjima i osmatranju terena. Ovo im je bila jedna od prvih značajnijih intervencija na našem području, a poručuju da su sretni i zadovoljni što su mogli dati svoj doprinos u intervenciji.

Aktivan požar na miniranom području

Požar koji se s područja Tulove Grede – Lovinac u Ličko-senjskoj županiji proširio na područje Zadarske županije, zahvatio je nisko raslinje i gustu borovu šumu na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Požarište čuvaju vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Lovinac, Obrovac, Žegar i Jasenice.

Na intervenciji gašenja požara na Zrču kod Novalje tijekom jučerašnjeg dana sudjelovali su vatrogasci iz IVP Zadar, JVP Senj, VZŽ Ličko-senjske, DVD-a Novalja, Otočac, Lun i Barbati. Požar još nije proglašen ugašenim, a tijekom noći i jutra organizirano je dežurstvo vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Novalja.

Požari u Zadarskoj županiji pod nadzorom vatrogasaca

Požar na otvorenom prostoru na Dugom Otoku (brdo Zaglav) za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 8. kolovoza, tijekom dana 9. kolovoza gasio je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te ukupno 31 vatrogasac iz IVP Zadar, SIVP Zadar i JVP Zadar.
Požar je pod nadzorom gasitelja, a u tijeku je daljnja sanacija požarišta.

Lokaliziran je i požar otvorenog prostora na Ugljanu, Kali. Požarom je zahvaćena trava, makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara tijekom dana 9. kolovoza sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz SIVP Kukljica, DVD-a Pašman i Kali.

Požar na podrujčju Podinarja aktivan ali nema ugroze

Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora na području Polače, Podinarje, tijekom dana 09. kolovoza sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 te ukupno 28 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, DVD Knin i Kijevo.
Tijekom noći i jutra na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Knin.

Jučer u 14:55 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Kakan. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na površini od 0,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te ukupno 22 vatrogasca iz JVP Šibenik, DVD-a Kaprije, Zablaće i Zlarin.
Požar je ugašen u 18:21 sati.

Požari na području Splitsko-dalmatinske županije također su pod nadzorom vatrogasaca. Požar na području Dicma (Krušvar) proglašen je ugašenim 9. kolovoza u 09:05 sati, a požar na području Brela, Bukovac ugašen je u 18:40 sati.

U intervenciji gašenja požara otvorenog prostora na području Naklica sudjelovao je 51 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Omiš, Gata, Dugi Rat, Kučiće i Zadvarje. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac DVD-a Omiš je ozlijeđen (slomio nogu) te je zbrinut od strane HMP. Požar je ugašen u 21:00 sati.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close