DogađanjaVijesti

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prvi put se uključuje u proslavu Dana grada

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prvi put će se uključiti u program obilježavanja proslave Dana grada Zagreba i tom prigodom u ponedjeljak, 30. svibnja, u 20.30 ispred Kazališta održati svečani koncert u izvedbi ansambla Opere pod ravnanjem maestra Nikše Bareze. Tako će središnja nacionalna kuća proslaviti Dan grada Zagreba te svim građanima pokloniti prigodan program koji uključuje izvedbe djela ovosezonskog repertoara


Iznimna nam je čast što se HNK može uključiti u zagrebačku proslavu i što je HNK prepoznat kao institucija koja u potpunosti pripada ovome gradu i čiji građani čine našu publiku s kojom stvaramo repertoar nacionalnog teatra. Odlučili smo napraviti reprezentativan i prestižan koncert u koji će biti uključen i baletni ansambl. Tom prigodom izvodit ćemo najbolje što HNK našim građanima može ponuditi’, izjavila je intendantica Dubravka Vrgoč.

U koncertu će sudjelovati solisti, orkestar i zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla, a uključit će niz arija, dueta i izvedbi uz nezaobilazni finale opere ‘Nikola Šubić Zrinjski’ I. pl. Zajca’ te završno kolo opere ‘Ero s onoga svijeta’ J. Gotovca. Posjetitelji će tako moći uživati u odlomcima klasika ‘Figarov pir’ W. A. Mozarta, ‘Evgenij Onjegin’ P. I. Čajkovskog, ‘Trubaduro’, ‘Nabucco’, ‘Traviata’ G. Verdija, ‘Carmen’ G. Bizeta, ‘La Bohème’ G. Puccinija.

Više na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close