VijestiTehnologija

Hrvatski znanstvenik o cijepljenju protiv koronavirusa: “Sladoled je opasniji od cjepiva”

GORDAN LAUC

One koje ne žele cijepiti svoje dijete nazvao je zločincima


Koja je razlika između toga da majka kupi djetetu sladoled i toga da ga odluči cijepiti? Upravo je to pokušao na svom Facebook profilu razjasniti hrvatski znanstvenik Gordan Lauc. Istaknuo je i kako će se cijepiti protiv koronavirusa kad cjepivo bude odobreno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ako se u trenutku kada je planet zaustavljen zbog toga što nemamo cjepivo protiv jednog virusa 40 % ljudi u Hrvatskoj ne želi cijepiti protiv tog istog virusa, morate se zapitati kako je to uopće moguće…

Očito je da smo kao društvo negdje pogriješili i da informacije komuniciramo na pogrešan način.

 

Bolje samo stavite “lajk” ili podijelite post, a ja ću te agresivne zločince naprosto blokirati da više ne zagađuju medijski prostor barem na mom FB zidu (oni koji tvrde da ne treba cijepiti djecu čine veliko zlo na globalnoj razini i stoga ih naprosto treba smatrati zločincima).

Sladoled je opasniji od cjepiva

Za početak jedna vrlo jednostavna usporedba sladoleda i cjepiva. Mnoge majke se boje cijepiti svoje dijete, no vrlo su rijetke one koje mu se boje kupiti sladoled. Sladoled je zapravo puno opasniji od cjepiva jer je broj trovanja salmonelom i komplikacija uslijed tog trovanja daleko veći nego što je to kod cijepljenja. Nitko vam ne može niti neće garantirati da su cjepiva potpuno sigurna i da su potpuno učinkovita.

Potpune garancije ne postoje ni za što pa ni za to da će sutra ujutro izaći sunce. Život je rizik i stalno moramo preuzimati odgovornost za svoje postupke.

Kupujući djetetu sladoled, podvrgavamo ga puno većem riziku nego kod cijepljenja, a korist od tog sladoleda je neusporedivo manja.

Isto tako, onaj tko nam je prodao sladoled na tom jednom sladoledu zarađuje više nego što onaj tko je proizveo cjepivo zarađuje na toj jednoj dozi cjepiva.

P.S. sva moja djeca su uredno cijepljena, a i ja se osobno redovito cijepim protiv gripe. Kada bude odobreno cjepivo protiv COVID-19, cijepit ću se i protiv njega”, napisao je Lauc.

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close