Turizam

Hrvatska sve više postaje adventska destinacija: Mnogi zagrebački hoteli već ovih dana nemaju slobodnih soba

Godina ulazi u turističku završnicu s dobrim brojkama, a upravo putničke agencije, koje su jučer obilježile stotu godišnjicu od osnivanja prve pod imenom Putnik, itekako doprinose izvansezonskim rezultatima.


Tijekom pred i posezone one ostvaruju između 60 i 70 posto turističkog prometa, a sam prosinac protječe s novim plusevima.

– U prvom tjednu ovog mjeseca i gostiju i noćenja je osam posto više nego tih dana lanjskog prosinca. Trenutačno u zemlji imamo dvadesetak tisuća turista, za vikend će ih biti i dvostruko više, a brojke će rasti kako se približavaju Božić i Nova godina. Glavni motiv dolazaka su atraktivna adventska događanja kojima se, osim Zagreba, sada mogu pohvaliti mnoga naša mjesta – ističe Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, koji otkriva da je Novu 2023. kod nas dočekalo oko 80.000 turista.

Da se itekako putuje i tijekom posljednjeg mjeseca u godini, potvrđuje i ministrica Nikolina Brnjac, koja je putničkim agencijama čestitala visoku obljetnicu ističući kako uvelike pomažu da se ostvari jedan od glavnih strateških ciljeva Vlade, razvoj cjelogodišnjeg turizma. “Hrvatska je bila poznata po zagrebačkom Adventu, ali informacije govore o dobroj turističkoj potražnji i u mnogim drugim mjestima. Očito postajemo prepoznati u cjelini kao adventska destinacija”, poručuje ministrica turizma i sporta N. Brnjac.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: vecernji.hr | Foto: Lika Club

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close