Događanja

Hrvatska u superfinalu FINA svjetske lige!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjoj se utakmici B skupine FINA Svjetske lige potvrdila kao najbolja reprezentacija koja kao takva odlazi na Superfinale koje će se odigrati od 20. – 26. lipnja ove godine.


Utakmica u Šibeniku završila je rezultatom 17-7.

Očekivana pobjeda. Bilo je bitno dobiti, jedino nam je pobjeda garantirala prolaz u završni turnir. Odigrali smo dobru utakmicu, iako smo u početku promašili nekoliko izglednih situacija, no generalno sam jako zadovoljan. Sada je više od dva mjeseca do Superfinala, dug je to period, još ćemo vidjeti u kakvom ćemo sastavu ići, no naše su ambicije uvijek da idemo do kraja, pa će tako biti i tamo.” – rekao je izbornik Tucak.

Ulaznica za utakmicu bile su poklon Grada Šibenika i Hrvatskog vaterpolskog saveza, te su vjerni navijači time dobili jedinstvenu priliku da na ovom vaterpolskom i sportskom spektaklu podrže hrvatske olimpijske viceprvake.

Utakmica je odrađena kako smo svi priželjkivali, pobjedom i dobrom izvedbom pred šibenskom publikom. Najlješe je igrati doma, pogotovo sada pred Uskrs,podijeliti dobar rezultat s obitelji i prijateljima.” – rekao je Antonio Petković, hrvatski reprezentativac.

Sama utakmica se iskoristila i za obilježavanje 10 godina od osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu (travanj 2017), te se tom prigodom okupila upravo ta zlatna generacija koja je u Šibeniku svečano obilježila ovu obljetnicu.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close