Lifestyle

Hrvatska autohtona kuhinja u ugostiteljstvu LIKE I HRVATSKOG PRIMJERA

LAG Lika je u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Ličko-senjske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Otočac  u Kulturno informativnom centru u Gospiću održala prezentaciju „Proces certifikacije ugostiteljskih objekata koji nude jela s popisa gastronomske baštine (proces dodjele posebnog standarda za UO – Hrvatska  autohtona kuhinja)“.

Nazočne je ispred LAG-a LIKA pozdravio voditelj LAG-a, gospodin Tomislav Kovačević koji je u uvodnom govoru predstavio projekt INTEGRA LIKA 2020. Naglasio je kako je autohtona kuhinja vrlo bitan segment projekta INTEGRA LIKA 2020 čiji cilj je jačati prepoznatljivost područja Like i Hrvatskog primorja kao ekološki prihvatljive destinacije s bogatom ponudom autohtonih gastronomskih specijaliteta.

Ispred Obrtničke komore Ličko-senjske županije nazočnima se obratio predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Gospić, gospodin Dragan Hećimović. Rekao je kako se započelo s radom na procesu certifikacije te pozvao sve zainteresirane ugostitelje da se uključe u ovaj projekt pri čemu im za pomoć na raspolaganju stoji Obrtnička komora Ličko-senjske županije. Jedan od elemenata autohtone ponude svakako treba biti i ponuda jela od ličke buše, odnosno namirnica proizvedenih na području Like i Hrvatskog primorja.

Proces dodjele posebnog standarda – HRVATSKA AUTOHTONA KUHINJA predstavili su gospodin Ivica Štambuk i gospodin Zlatko Puntijar iz Hrvatske obrtničke komore. Gospodin Puntijar ujedno ima i bogato praktično iskustvo u ponudi autohtone kuhinje kao vlasnik hotela Puntijar u Gračanima.

Predavanje je bilo iznimno posjećeno te su, osim ugostitelja i predstavnika potpornih institucija, sudjelovali i učenici Strukovne škole Gospić, ugostiteljskog usmjerenja predvođeni profesorima.


Tekst,foto: LAG Lika

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close