Događanja

Hrvatska atletičarka suspendirana zbog dopinga

Hrvatskoj maratonki Lisi Nemec Svjetski atletski savez je (IAAF) potvrdio je četverogodišnju suspenziju zbog korištenja dopinga.


Nemec, koja je 2012. godine sudjelovala na OI u Londonu, odlučila se žaliti Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni (CAS).

“Imala sam potrebu napisati ovu objavu kako bih svima vama rasvijetlila što se događalo u proteklim mjesecima. Ne mogu ići u detalje ali ukratko: Nakon četiri tjedna od saslušanja, na moje iznenađenje donesena je odluka, koja nažalost nije u moju korist. Kao prvo želim reći da sam nevina, čak sam išla na poligraf kako bih to dokazala. Jako sam razočarana jer nisam dobila pravedno saslušanje od strane HZTA. Nije mi dato pravo u obrani na ispitivanje suprotne strane, niti su mi dali svu dokumentaciju koju sam ih tražila. Time su prekršena moja temeljna ljudska prava. Naravno da ću se žaliti na takvu odluku Međunarodnom sportskom sudu u Lausannei gdje ću dobiti stvarno neovisno suđenje gdje će HZTA morati objasniti propuste svoje dopinške kontrolorke prilikom uzimanja urina. Pored svega toga, podignula sam kaznenu prijavu u vezi ovog slučaja. Žao mi je da se takve stvari mogu dogodit u Hrvatskoj gdje se naveliko šteti i imenu hrvatske atletike u svijetu. Na kraju hvala svima vama koji me podržavate, ovo me neće obeshrabriti. Nastavljam dalje se boriti i trenirati”, napisala je prije dva mjeseca 31-godišnja Nemec na svom Facebook profilu.

 

Izvor: telegram.hr | Foto: wikimedia commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close