Vijesti

Hrvatice dale svoj sud: Ovo je idealna količina seksa!

Jednom dnevno, dva puta tjedno, pet puta mjesečno – koliko često bismo trebali voditi ljubav? Teoretski nema pravila i učestalost vođenja ljubavi ovisi isključivo o potrebama i željama pojedinca.


Stručnjaci dugo pokušavaju dati odgovor na koliko bi često sretni parovi trebali voditi ljubav, a jedno globalno istraživanje iz 2015. godine u kojem su sudjelovali bračni parovi pokazalo je da su najsretniji oni parovi koji vode ljubav jednom tjedno.

Istraživači smatraju da je to idealna brojka jer je jedan seksualni odnos tjedno dovoljan za održavanje intimne povezanosti s partnerom.

Proveli smo mini anketu u kojoj je sudjelovalo sedam Hrvatica, a u nastavku pročitajte što je po njihovom mišljenju idealna količina seksa.

1. Zajedno smo 10 godina i moram priznati da se sve promijenilo s dolaskom djece. Na početku veze prosjek nam je bio jednom dnevno. Sada smo sretni ako jednom tjedno nađemo vremena, a znalo se dogoditi da nema seksa više od mjesec dana. Nakon posla i brige o klincima najčešće zaspavamo svaki na svojoj strani garniture pa se često zezamo da više ni ne znamo kako nam izgleda krevet u spavaćoj sobi. Mislim da zapravo nema idealne količine seksa i sve ovisi o tome kako se osjećate, ali recimo da bi u ovom trenutku jednom tjedno bilo sasvim dovoljno. – A. (34)

2. Jednom dnevno. Tko želi, naći će vremena za seks, makar 15 minuta za neku akciju nabrzaka. Nema boljeg ispušnog ventila i rekreacije. – M. (30)

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

 

Foto: arhiva

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close