VijestiTurizam

Hrana koju ne bismo trebali jesti prije putovanja avionom

Spremate se na let avionom, ali s obzirom da letite niskobudžetnim prijevoznikom i znate da nećete uživati u hrani, odlučili ste se najesti prije puta. Samo naprijed, ali barem izbjegavajte ove namirnice!


Nema potrebe da si pokvarite put hranom koju ste prije pojeli, pa zato izbjegavajte sljedeće namirnice prije nego se vinete u nebo!

Grah

Ok, ne želimo biti djeca, ali istina je, grah zbilja potiče vaše tijelo na ispuštanje određenih neugodnih mirisa. Topiva vlakna su kriva za ovo neugodno svojstvo graha, tako da, unatoč tome što je zdrav, radije ne riskirajte crvenjenje i izbjegavajte jesti grah prije leta.

Pečena piletina

Teško je pronaći nekog tko ne voli pečenu piletinu, ali barem prije leta, nastojte je izbjegavati. Naime, piletina se priprema u ulju te za vrijeme dugotrajnog sjedenja u avionu postoje dobre šanse kako će vam izazvati žgaravicu.

Alkohol

Istina, alkohol tehnički nije hrana, no svejedno, najbolje ga je izbjegavati. Mnogi se putnici kunu kako ih opušta i kako prije leta njime pobjeđuju strah, no valjda strah od letenja možete pobijediti i na druge načine. U slučaju koje čaše više, može doći i do dehidracije, a to bi moglo uzrokovati dodatnu nervozu i probleme u avionu. Je li vam to potrebno? Kratko i jasno, ne!

Curry

Mmmm, obožavani začin diljem svijeta, obožavan je i u redakciji Punkufera, ali unatoč obožavanju, loš je izbor prije leta. Naime, začinjena hrana može uzrokovati probavne smetnje i poremetiti san. S obzirom na intenzivan okus curryja, upravo vas ove nevolje mogu snaći, a dok je za san još i lako, nije vam valjda cilj let provesti na WC – u…

Riba

Da, sve što dolazi ispod morske površine nije preporučljivo jesti prije leta. I prije nego pitate, ovo uključuje i omiljeni snack mnogih – sushi. Konzumirajući ribu postoji velika šansa da ćete mirisom ‘ubiti’ putnike do sebe, a u slučaju da vam loše padne na želudac bit ćete prisiljeni na duže druženje s toaletom.

Kofein

Kofein ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje, kao što su primjerice podizanje koncentracije, sprječavanje Alzheimerove bolesti, smanjenje rizika od raka prostate… No, za let vam nije potreban, jer ako letite negdje duže potrebni su vam san i odmor, a ne osjećaj pripravnosti. Naravno, kofein ćete osim u kavi naći i u čokoladama, sladoledima, gaziranim napitcima…

 

Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close