NacionalnaPolitikaIzdvojeno

Hoće li Milinović na listu HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici?

SPEKULACIJE NE PRESTAJU

Jutarnji list osvrnuo se na sastavljanje HDZ-ovih lista za parlamentarne izbore te tako ističu kako su više-manje nositelji lista već definirani no da ostaju otvorena pitanja vodećih imena za dalmatinske izborne jedinice i dijasporu.


U opsežnoj analizi osvrnuli se se i na 9. izbornu jedinicu u koju spada i Ličko-senjska županija. Darko Milinović trenutno ne komunicira s medijima pa još čekamo njegov odgovor na pitanje ide li na parlamentarne izbore. Međutim, neki nacionalni mediji spominju ga u kombinaciji sa “novim” HDZ-om Ličko-senjske županije.

Nije jasno ni tko će nositi 9. jedinicu. U HDZ-u postoji dilema je li bolje da nova potpredsjednica stranke Zdravka Bušić nosi tu listu ili da ipak ide u dijasporu. Ne bude li ona nosila listu u 9. jedinici, kao mogući nositelji spominju se politički tajnik Ante Sanader, koji je iz Kaštela, ali i ministar uprave Ivan Malenica te bivša gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev. Moguće je i da će se na listi naći ličko-senjski župan Darko Milinović koji je izbačen iz HDZ-a.“, piše Jutarnji list.

Je li to moguće, saznati ćemo do polovice lipnja kad je krajnji rok za predaju listi za parlamentarne izbore. Pitanje je i kako bi na tu Plenkovićevu odluku reagirali njegovi kolege iz Ličko-senjske županije koji su poslani kao predloženi kandidati za sabor, ali navikli smo da je u politici sve moguće, pa se ovo čini kao moguće rješenje Andreja Plenkovića kako bi prikupio što veći broj preferencijalnih glasova za listu HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici – a to Milinović svakako može.

“Na listi u ovoj izbornoj jedinici sasvim sigurno će biti iz Zadarske županije Grozdana Perić, Martin Baričević, Josip Bilaver i Božidar Kalmeta, moguće i Maja Pletikosa. Šibenska županija imat će četiri mjesta na listi i to će biti Branka Juričev-Martinčev, Ivan Malenica, Ivica Poljičak, te ili Josipa Rimac, ili predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić. Župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić nisu htjeli biti predloženi za liste jer računaju na još jedan mandat na lokalnim izborima 2021.”, dodaju.

Cijeli analizu pročitajte na web portalu Jutarnji list.


 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, HDZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close