NacionalnaPolitika

Hoće li Milinović na listu HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici?

SPEKULACIJE NE PRESTAJU

Jutarnji list osvrnuo se na sastavljanje HDZ-ovih lista za parlamentarne izbore te tako ističu kako su više-manje nositelji lista već definirani no da ostaju otvorena pitanja vodećih imena za dalmatinske izborne jedinice i dijasporu.


U opsežnoj analizi osvrnuli se se i na 9. izbornu jedinicu u koju spada i Ličko-senjska županija. Darko Milinović trenutno ne komunicira s medijima pa još čekamo njegov odgovor na pitanje ide li na parlamentarne izbore. Međutim, neki nacionalni mediji spominju ga u kombinaciji sa “novim” HDZ-om Ličko-senjske županije.

Nije jasno ni tko će nositi 9. jedinicu. U HDZ-u postoji dilema je li bolje da nova potpredsjednica stranke Zdravka Bušić nosi tu listu ili da ipak ide u dijasporu. Ne bude li ona nosila listu u 9. jedinici, kao mogući nositelji spominju se politički tajnik Ante Sanader, koji je iz Kaštela, ali i ministar uprave Ivan Malenica te bivša gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev. Moguće je i da će se na listi naći ličko-senjski župan Darko Milinović koji je izbačen iz HDZ-a.“, piše Jutarnji list.

Je li to moguće, saznati ćemo do polovice lipnja kad je krajnji rok za predaju listi za parlamentarne izbore. Pitanje je i kako bi na tu Plenkovićevu odluku reagirali njegovi kolege iz Ličko-senjske županije koji su poslani kao predloženi kandidati za sabor, ali navikli smo da je u politici sve moguće, pa se ovo čini kao moguće rješenje Andreja Plenkovića kako bi prikupio što veći broj preferencijalnih glasova za listu HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici – a to Milinović svakako može.

“Na listi u ovoj izbornoj jedinici sasvim sigurno će biti iz Zadarske županije Grozdana Perić, Martin Baričević, Josip Bilaver i Božidar Kalmeta, moguće i Maja Pletikosa. Šibenska županija imat će četiri mjesta na listi i to će biti Branka Juričev-Martinčev, Ivan Malenica, Ivica Poljičak, te ili Josipa Rimac, ili predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić. Župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić nisu htjeli biti predloženi za liste jer računaju na još jedan mandat na lokalnim izborima 2021.”, dodaju.

Cijeli analizu pročitajte na web portalu Jutarnji list.

 

Foto: Josip Durdov, HDZ

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close