Politika

HNS i SDP: Omogućiti jednom roditelju ostanak kod kuće s djecom

Klubovi zastupnika HNS-a i SDP-a pozvali su u petak Vladu da uvede mjere koje će omogućiti barem jednom roditelju malodobne djece ostanak kod kuće dok su obrazovne institucije zatvorene zbog koronavirusa, ili kroz rad na daljinu ili priznavanjem ostanka kod kuće kao bolovanje.


„Trebamo razmisliti da omogućimo ljudima koji kod kuće imaju malodobnu djecu da mogu raditi na daljinu. Očekujem da se to uvede kao zakonska mogućnost, a za one koji zbog prirode posla to ne mogu, da im se to prizna kao opravdano bolovanje”, kazao je Stjepan Čuraj iznoseći stajališta Kluba zastupnika HNS-a.

Čuraj smatra da slanje djece u školu kada nemaš drugog izbora, ima potencijalno puno negativnih strana, od izloženosti zarazi do stigmatizacije.

I Peđa Grbin u ime Kluba zastupnika SDP-a misli da je ‘mjeru zatvaranja obrazovnih institucija’ trebala pratiti mjera koja bi omogućila adekvatnu skrb za djecu.

Zatvaranje škola, a bez da se osigura adekvatna skrb o djeci, nije dovoljno. Ovu mjeru je trebala pratiti odluka da za vrijeme dok škole ne rade barem jedan roditelj djece predškolske ili školske dobi može ostati kod kuće uz naknadu plaće”, kazao je.

Grbin je apelirao na Vladu da što prije moguće krene s tom mjerom.

Davor Vlaović u ime Kluba zastupnika HSS-a upitao je, pak, gdje je ministrica poljoprivrede Marija Vučković i kako planira pomoći poljoprivrednicima da prevladaju krizu uzrokovanu koronavirusom.

Ne treba širiti paniku ali treba poduzeti konkretne mjere”, dodao je.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close