Događanja

HKUD Široka Kula predstavilo Liku na jednoj od najznačajnijih smotri u Hrvatskoj

HKUD “Široka Kula” 20. i 21.svibnja 2022. predstavljalo je Ličko-senjsku županiju na 37. smotri folklora jadranske hrvatske “Na Neretvu misečina pala” u Metkoviću.


Prvi dan je u 18 sati na otvorenju smotre muška pjevačka skupina nastupila sa rozgalicom i ojkanom uz dangubice, a na samoj smotri nastupili su u Gradskom kulturnom središtu te uz rozgalicu i ojkan izveli su i ličko kolo.

“Nastupi, ugodno druženje u Metkoviću u Hotelu Narona i MB sa Društvima iz cijele Hrvatske te razgovor sa stručnom komisijom na okruglom stolu ispunili su prvi dan putovanja.”

Drugi dan putovanja zaputili su se u Dubrovnik gdje su posjetili gradske zidine i zapjevali lički ojkan što je posebno razgalilo turiste i sve posjetitelje Dubrovnika.

 

“Nakon izleta u Dubrovniku naš put odveo nas je do Međugorja da zahvalimo Majci Božjoj za sva naša dosadašnja postignuća, ali i svak ponaosob sa svojim molitvama i molbama.

Hvala organizatorima, a posebno gospodinu Vidi Baguru na čiju inicijativu smo nastupili na toj smotri kao jednoj od najznačajnijih u Hrvatskoj”, priopćili su iz HKUD-a.

 

 

Izvor / Foto: HKUD Široka Kula

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close