Vijesti

HGSS: Nažalost ne možemo koristiti helikoptere, u potrazi je skoro 80 ljudi

Danas je u 11:25 sati s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe na širem slunjskom području nestao zrakoplov tipa Cessna 182. Zrakoplov je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj. RTL neslužbeno doznaje da su se u trenutku nestanka aviona s radara u njemu nalazili pilot i troje putnika.


Odmah po dojavi u pretragu područja se uključila specijalna i interventna policija te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron.

Damir Danilović iz PU karlovačke kazao je da se za avionom traga u šumovitom i brdovitom predjelu te da su vremenski uvjeti loši.

Pročelnik HGSS- a Josip Granić kazao je za RTL da u potrazi sudjeluje gotovo 80 ljudi.

“Vremenski uvjeti su loši, pada kiša, vidljivost je niska, oblaci su nisko i nadamo se boljem vremenu. Nažalost ne možemo koristiti helikoptere jer bi bilo opasno letjeti po ovom vremenu. U potrazi sada je skoro 80 ljudi na terenu, a očekujem da će ta brojka narasti preko 100”, kazao je.

HGSS mora koristiti dron, a potraga njime nije rezultirala sužavanjem prostora za nestalim zrakoplovom, a pročelnik HGSS-a kazao je i da nemaju konkretnu lokaciju nestanka Cessne.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close