Vijesti

HGK odvela otočku Siranu RUNOLIST na sajam GRUBE WOCHE 2016. u Njemačku

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore tvrtke Sirana Runolist i Al Kaprone te obrt Đanić nastupile su na sajmu u Njemačkoj “Grune Woche 2016” – Međunarodni zeleni tjedan. Ovaj sajam održava se 81. put, a po svom konceptu to je jedinstvena međunarodna izložba prehrambene industrije, poljoprivrede i hortikulture.

Prema riječima vlasnice tvrtke Al Kaprone Natalie Županić, sajam “Grune Woche” je izvrsna prilika za promociju njihovih proizvoda na velikom njemačkom tržištu sa visokom platežnom moći i pronalazak novih partnera u distribuciji, a istaknula je i ulogu HGK u sufinanciranju njihovog nastupa na sajmu te logističku pomoć u organizaciji.

Ove godine na sajmu se predstavlja gotovo 1.700 izlagača iz 68 zemalja, a očekuje se više od 400.000 posjetitelja čime se potvrđuje da je Međunarodni zeleni tjedan vodeći svjetski sajam prehrane i poljoprivrede i neizostavan termin za cjelokupni agrarni sektor.

Hrvatski štand posjetila je delegacija HGK predvođena predsjednikom Lukom Burilovićem koji je ovom prigodom istaknuo izuzetan značaj prezentacije hrvatskog prehrambenog sektora na ovom sajmu te naglasio potrebu za dodatnim angažmanom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i ostalih državnih institucija kako bi se u suradnji s HGK ostvarila dodatna sinergija i logistička potpora nastupima hrvatskih tvrtki na Zelenom tjednu, poglavito zato što je Njemačka naš najveći vanjskotrgovinski partner u ovom sektoru.

Predsjednik Burilović sastao se i sa Veleposlanikom RH u Saveznoj Republici Njemačkoj Rankom Vilovićem te predstavnicima Ministarstva poljoprivrede RH sa kojima su razmatrane mogućnosti daljnjeg unapređenja nastupa hrvatskih tvrtki na Zelenom tjednu.

Inače, proizvođači prehrambenih proizvoda iz cijeloga svijeta kroz nacionalne štandove i proizvodna tržišta koriste sajam kao prodajno i pokusno tržište te za osobni kontakt prema kupcima i za prezentaciju svog poduzeća stručnoj i širokoj publici. Kroz izravnu prodaju posjetiteljima, izlagači za vrijeme sajma ostvare promet od gotovo 50 milijuna eura.

Sajam se održava u Berlinu, a traje od 15. – 24. siječnja.


Tekst/foto: hgk.hr

 

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close