VijestiNacionalnaPolitika

HDZ Vinkovci: Imamo snagu, imamo viziju i imamo najbolji tim

PRIOPĆENJE

Imamo snagu, imamo viziju i imamo najbolji tim. Zato smo siguran izbor za daljnji razvoj naših Vinkovaca.

Ivan Bosančić pod sloganom “Siguran izbor.” predstavio je svoju kandidaturu za čelnog čovjeka Vinkovaca na predstojećim lokalnim izborima. Aktualni gradonačelnik Vinkovaca već je u svom prvom mandatu postao jedan od najuspješnijih gradskih čelnika na istoku Hrvatske, ali i HDZ-ovih gradonačelnika općenito. U protekle četiri godine u Vinkovce je usmjereno 1,47 milijardi kuna za projekte gospodarskog, društvenog i socijalnog karaktera. U prošloj godini, kada je sve stalo i kada su demografske brojke bile poražavajuće na državnom nivou, u Vinkovcima su se rodile 32 bebe više nego godinu ranije te je grad na Bosutu postao drugi u Hrvatskoj po rastu broja novorođenih beba. Bosančić se u proteklom mandatu istaknuo kao gradonačelnik koji je uvijek na raspolaganju gradskim društvima, udrugama i svim građanima te je prvi gradonačelnik koji je po prijedloge što i kako raditi otišao u sve dijelove grada pitati upravo svoje sugrađane. Na predstavljanju je istaknuo kako je na početku mandata zacrtao cilj da će realizirati 70% javnih investicija iz EU sredstava, a na kraju mandata taj cilj je i premašen do čak 83%. Predstavljajući svoju kandidaturu, uvodno je govorio o onome što je učinjeno u njegovu prvom mandatu. Između ostalog istaknuo je izgradnju Poduzetničkog inkubatora, obnovu dvaju i izgradnju jedne osnovne škole, obnovu tri vrtića, izgradnju Istočne gradske obilaznice te početak gradnje Nadvožnjaka Borinci i nove zgrade Gradske knjižnice, uz naglasak na stalnom inzistiranju na projektu „Vinkovačka obitelj“.

 „Mandat iza nas bio je vrlo uspješan, no, okrenimo se novom mandatu koji će  obilježiti gospodarski rast i ulaganje u obrazovanje kako bi se okrenuli novim tehnologijama koje će nam biti na raspolaganju. Upravo zato, orijentirani smo prema projektima jer imamo snagu, imamo viziju, imamo najbolji tim i zato smo siguran izbor za daljnji razvoj naših Vinkovaca“, istaknuo je Ivan Bosančić. Blagoslov i zagovor zatražio je od zaštitnika Vinkovaca sv. Ilije jer, „Vinkovci nisu zgrade i infrastruktura, nego ljudi i njihova ljubav prema gradu“. Predstavio je i svog zamjenika Josipa Romića, doktora ekonomskih znanosti, oca četvero djece koji je 14 godina radio u realnom sektoru, a posljednje tri godine voditelj je Odjela komunalne infrastrukture i energetske učinkovitosti Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca.

„Iskustva u planiranju, prijavi i provedbi infrastrukturnih i projekata energetske obnove te na raznim drugim projektima, čija je ukupna vrijednost veća od 153 milijuna kuna, stavljam na raspolaganje građanima Vinkovaca. Radom u Agenciji za razvoj i investicije stekao sam nove kompetencije kojima ću doprinijeti spremnosti našeg Grada za buduće izazove novog europskog proračunskog razdoblja koje nam donosi mogućnost dvostruko većeg financiranja u odnosu na prethodni proračun“, istaknuo je Romić.

Podršku kandidatu HDZ-a na izborima za vinkovačkog gradonačelnika dali su predsjednik županijske organizacije Mario Banožić i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić. Banožić je istaknuo bezrezervnu podršku kandidaturi Ivana Bosančića i njegovom timu koji su primjer kvalitetne pripreme i provedbe EU projekata.

„Prije dvije i pol godine posao me odveo u Zagreb, no moja obitelj je ostala u Vinkovcima. Moja djeca pohađaju vinkovačke škole i vrtiće, sve iz razloga jer znam kako ne postoji kvalitetnije mjesto za život i odgajanje djece“, poručio je Banožić.

Krunoslav Katičić u ime predsjedništva stranke na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, izrazio je čvrstu podršku Ivanu Bosančiću i njegovu timu te pohvalio njihov rad, rekavši kako sve ono što je do sada učinjeno dovoljno govori samo za sebe. „Dajem podršku tebi i tvom timu i to onu pravu, izvornu, izravnu, čvrstu i nedvojbenu za tvoju kandidaturu i u sljedećem mandatu gradonačelnika Grada Vinkovaca,“ istaknuo je glavni tajnik HDZ-a na samom kraju svoga govora.

 

 

Foto: HDZ

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close